x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cu tata, cu mama, cu Moş Crăciun!

Cu tata, cu mama, cu Moş Crăciun!

de Roxana Roseti    |    22 Noi 2009   •   00:00
Cu tata, cu mama, cu Moş Crăciun!
5390-107136-dsc_6509.jpgLa întrebarea la modă "Tu cu cine votezi?", răspunsul îl dă Decebal, un copil urcat pe un stâlp de telegraf: "Votaţi pe tata!". Este cel mai mic dintre copiii lui Spiridon Necşulescu.

Cine este Spiridon Necşulescu? Nu este un candidat surpriză, este el, nea Spirache! Personajul central al unui film de excepţie: "Titanic Vals" - astăzi, pe DVD, în cadrul Colecţiei Cinemateca de duminică. Un film cu atât mai actual în contextul politic şi social de astăzi.

La întrebarea la modă "Tu cu cine votezi?", nu pot să fiu nesinceră cu dumneavoastră, cititorii. Aşa că, răspunsul meu de copil singur la părinţi este următorul: votez cu tata, pentru că nu uită niciodată să îmi aducă brânză proaspătă de la bunica de la ţară, votez cu mama, deoarece îmi trimite sms-uri drăguţe, personalizate, votez cu Moş Crăciun despre care îmi place să cred că în casă stă îmbrăcat neapărat într-un halat pufos roşu şi bea cafea cu puţin rom (că de, e şi el om) şi, nu în ultimul rând, votez cu toţi oamenii deosebiţi, despre care nu a auzit nimeni, dar care înnobilează pământul pe care îl calcă.

Şi îl votez şi pe nea Spirache, care zice aşa: "Fraţilor, viu în faţa voastră pentru prima dată, ca să rog să m-ascultaţi. Nu e firea mea să fac politică. Prea aş face dreptate multă dac-aş avea putere şi-aş muri asasinat. (...) Vă rog să nu mă votaţi! (...) Pentru că eu n-am făcut nimic pentru voi şi nici n-am să pot să fac. De ce să vă mint şi să vă înşel?".

×
Subiecte în articol: editorial