x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De la Coldea la alimentația bebelușilor

De la Coldea la alimentația bebelușilor

de Adrian Cercelescu    |    30 Noi 2021   •   07:00
De la Coldea la alimentația bebelușilor

„Nu, nu și nu”, a zis Consiliul Superior al Magistraturii, confruntat cu noi fapte puse la cale de judecători. Ce le-a putut trece prin cap magistraților! Una a vrut să scrie o carte despre alimentația bebelușilor. Alta, să comenteze pe YouTube decizii ale instanțelor. Și încă una, caz grav: mizând pe naivitatea Consiliului, a cerut să participe la competiții sportive dotate cu premii.

Uluitor cu ce-a ajuns să se confrunte biata CSM. Parcă ieri semna pe sub masă protocoale cu SRI, ca să afle Coldea și ce-au supt magistrații înainte să le dea dințișorii. Parcă mai aseară se mâncau pe pâine dosare de politicieni. Și, hop!, sărmana Comisie 1 („Legislație și cooperare interinstituțională”) se trezește de dimineață că vrea o judecătoare să scrie despre înțărcare cu piure de morcovi. O, Kovesi! O, Dumbravă! 

Speța cu YouTube dă întreaga imagine a câmpului tactic insuficient supravegheat. În vremuri disciplinate, mulți judecători nici nu îndrăzneau să deschidă gura. Sau se duceau prin munți s-o deschidă, crezând că există vreun loc unde nu bat microfoanele. Și acum se fac influenceri! Păi, dacă azi le dai voie judecătorilor să comenteze hotărârile altora, mâine se apucă să judece de capul lor. În ciuda rechizitoriilor.

Se înțelege că, în ochii judecătorilor de la CSM, ultimul caz e aproape o tentativă de luare. Competiție sportivă cu premii, ă? „Vai, ce repede alergați, doamna judecător! Nu ne putem ține după dumneavoastră. Poate și pentru că ne atârnă greu medaliile astea de aur curat pregătite pentru când o să vă suiți pe podium”.

Bine că Dănileț a apucat să-și pună la adăpost de CSM filmulețul nemuritor. E pe TikTok, unde copiilor le poate veni ideea ce să se facă ei când vor fi mari: „Judecător, ca să-mi tai gardul cu drujba, în stil horror”.

×