x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dinamo – Steaua, un meci în concurenţă cu ratarea

Dinamo – Steaua, un meci în concurenţă cu ratarea

de Dan Dumitrescu    |    04 Dec 2011   •   21:00
Dinamo – Steaua, un meci în concurenţă cu ratarea

Dinamo si Steaua se intalnesc astazi intr-un meci de interesanta asteptare. Nu cred insa ca vom avea parte de vreun regal, de cine stie ce revansa im­potriva mediocritatii. Nu cred in mi­nuni si nu stiu cat fotbal se va juca in Stefan cel Mare. Stiu doar ca evenimentul de astazi se imprumuta nejustificat dintr-o traditie care nu are ni­mic comun cu prezentul, cu prezentul acesta trist care ne copleseste. Nu stiu care va fi rezultatul meciului din sea­ra asta. Stiu insa ca evenimentele care l-au precedat, evenimente care s-au dorit facatoare de atmosfera, n-au reusit decat sa promoveze o i­n­citare primitiva.

Fudulia patronilor si a con­du­ca­torilor celor doua cluburi a fost licitata in ultimul timp prin spectacole de toata jena. De vreo doua saptamani gretosii aflati pe pozitii adverse se tot afiseaza prin declaratii turbate, prin declaratii numai bune sa genereze, mai departe, manifestari de grota. Fiind vorba de pozitii asumate pe pro­prie raspundere, am zice ca e trea­ba fiecaruia dintre ei cum se vinde. Dar lucrurile nu stau tocmai asa. De­oa­rece nici lucratorii din transeele fot­balului nu au fost lasati sa-si vada de treaba lor. Tartanii gradati ai fotba­lu­lui au ordonat reactii nejustificat de batoase si cramponatilor din su­bor­dine. Iar si mai grav mi se pare fap­tul ca au fost scosi la atac niste mi­cuti ai fotbalului. Normal de altfel. Deoarece fotbalistii cu personalitate, li­derii de grup cu mintea la purtator, n-ar fi acceptat comenzile tembele.

Meciul Dinamo – Steaua foreaza adanc si in orgoliul suporterilor. Dinamovistii si stelistii au invatat in timp ce inseamna o astfel de rivalitate. Numai ca prezentul are o caracteristica aparte. Fiecare dintre cele doua gru­pari este pusa in situatia de a nu se incrunta doar in directia adversarului. Suporterii dinamovisti si cei ste­listi dezvolta si umori intestine, aflandu-se pe pozitii conflictuale si cu con­du­cerile administrative ale celor doua cluburi. Grupul dur al galeriei di­na­mo­viste pregatise un spate ostentativ pentru oficialii din Stefan cel Mare. Ace­stia au raspuns printr-un marketing parsiv, incercand sa-i ademeneasca pe dinamovistii la stadion prin pre­mii oferite de tov-pesedistul Ne­goi­ta. Demersul i-a infuriat pe duri. Dar si pe stelisti. Fiindca acestora nu li se permite intrarea pe stadion cu ban­nere care ar fi putut concura regia di­namovistilor. Or, tensiunile gene­ra­te prin astfel de strategii pot deveni greu de strunit. Iar responsabilitatea unor eventuale incidente revine, evident, doar acelora care au pus gaz pe foc. Dinamo are prima sansa in me­ciul din aceasta seara. Dar e loc si de sur­priza. Indiferent care va fi insa re­zul­tatul, nu ma astept, asa cum spu­neam, la vreun regal fotbalistic. Tot ceea imi doresc ar fi un meci curat, un meci de care sa nu atarne evenimente neplacute, un meci care sa nu concureze cu ratarea definitiva a evenimentului.

×