x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Diplomele de merit ale absolvenţilor DNA

Diplomele de merit ale absolvenţilor DNA

de Dan Dumitrescu    |    01 Feb 2012   •   21:00

Mehmet Ali Aydinlar a demisionat. Impreuna cu el, adica impreuna cu presedintele, au mai parasit Federatia Turca de Fotbal alti doi fruntasi ai respectivului organism: Goksel Gumustag si Lutfi Aribogan. Informatia in sine nu ar fi de natura sa ne deranzeje la atentie. Abia atunci cand aflam ca cei trei au recurs la gestul demisiei pentru a nu fi asociati cu institutiile fraudei, abia atunci cand aflam ca cei trei pleaca protestand astfel impotriva imoralitatii care persecuta fotbalul din Turcia, mirarea incepe sa ne lucreze la interes.

Apar semnele de intrebare si o invidie care ne amaraste. De ce la ei se poate si la noi nu? Fiindca si la noi, slava Domnului, hotia e temelie. Dar despre plecari nici nu poate fi vorba. Dimpotriva! La noi orice reusita in arta ciordelii inseamna pentru trebalaii din fotbalul atestat de buna purtare. Iar daca mai ai si sansa de a fi anchetat pe la DNA, ale tale sunt coronitele si diplomele de merit.

Ultimul patit in acest sens este Vasile Avram. Fostului presedinte al CCA nu-i este linistea apasatoare dupa ce a absolvit internarea de bun antrenament pe la anticoruptie. Dumitru Dragomir l-a rasfatat in protocoalele sfarsitului de an, C. Borcea l-a sampanizat cu respect, Gigi Becali il considera un comunicator de apreciabila companie si nimeni nu pleaca. A lor este eternitatea, Eternitate in care il recupereaza si pe Vasile Avram prin postul oferit, mai nou, la Astra Ploiesti.

Acolo unde Vasile Avram va fi mana dreapta a lui Petrica Buduru, acolo unde Vasile Avram va da proba deprinderile de mana-n mana cu toti ailalti care se recunosc dupa obiceiuri si calificari. Iar Astra nu are decat a se mandri cu o asemenea achizitie. Mai trecuse pe la Ploiesti si un alt absolvent al experientelor DNA. Florin Prunea. Dar Florin Prunea era doar un biet absolvent al cursurilor la fara frecventa. Vasile Avram, in schimb, s-a perfectionat la frecventa maxima, de vreo 24 de ore pe zi.

Republica Fotbalului ramane in granitele sale si in legea ei. Fara nici o teama de deranj. Nici o asuprire n-o poate ameninta. Fiindca Republica Fotbalului este doar o republica federativa care cadenteaza perfect in legile unei uniuni majore a viciului. Daca il auzi fara sa-l vezi pe Mitica Dragomir, daca il auzi pe Mitica Dragomir vorbind despre pactul de stabilitate al fotbalului si despre mai binele care caracterizeaza dintotdeauna activitatea sa poti crede oricand ca respectivul discurs se difuzeaza de la Cotroceni. Nici o diferenta intre cei doi gradati.

Doar sunt amandoi presedinti. fii, pe deasupra, sunt crescuti in aceeasi scoala, in aceeasi invatatura a parvenirii. Singura dife­renta consta in faptul ca militianul il bate pe matelot la numarul de mandate. Iar orice ega­litate in acest sens n-ar insemna decat o realitate mai urata decat cele mai urate vise.

×
Subiecte în articol: editorial