x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dragomir demonstrează că şi cizma proastă lasă urme adânci

Dragomir demonstrează că şi cizma proastă lasă urme adânci

de Dan Dumitrescu    |    22 Apr 2012   •   14:24

Rapidul si Steaua se vor intalni duminica in cea mai interesanta cotonogeala a etapei. Cele doua pretentioase ale Bucurestilor intra in disputa directa pentru un loc pe podium spre finalul unui campionat chinuit de crampe. De crampele unor intamplari pretins fotbalistice. Tentatia pronosticurilor in astfel de cazuri este mare. Dar si retinerea de a te aventura, de a-ti lua responsabilitatea previziunii functioneaza apasat. Pentru ca intr-un fotbal costeliv, intr-un fotbal pustiit de calitate, logica nu are aplicatie.

Rezultatele se fac parca din rostogolirea unor zaruri si ele nu urmeaza nicidecum unor evolutii caracterizate de constanta valorica. Nici meciurile pe care Rapid si Steaua le-au disputat la finalul saptamanii trecute nu lasa in urma lor, in afara rezultatelor concrete, cine stie ce amintiri fotbalistice. Steaua a chinuit fotbalul pe teren propriu si a ratat sansa de a-si intrema candidatura la titlu. Rapidul, desi a obtinut victoria, nu s-a distantat convingator in joc de saracii ultimei pozitii a clasamentului. Dar chiar daca despre fotbal nu se prea poate discuta, nu inseamna ca ramanem in pana de poveste. Fiindca fotbalul, asa sarac cum este el, are totusi acompaniamentul neghiobiei si al neghiobilor care-l frecventeaza asiduu.

Fotbalul a semanat cu fotbalul in Ghencea doar in tribune. Suporterii Stelei sunt singurii care au respectat reteta spectacolului. Dar fapta buna nu putea ramane nepedepsita. Dorinta unui copil a capatat materialitate prin aparitia in tribuna a unui bener cu continut absolut inofensiv: 'Vreau si eu ceva. STEAUA CAMPIOANA!'. Cred ca nu ar fi fost multi care sa afle despre dorinta lui Marius Ciobanu, dorinta frumos caligrafiata in culorile Stelei. Numai ca obsesia bolnava a lui Dumitru Dragomir a contaminat si mintea slugoilor care cadenteaza la ordinile militianului pentru a incasa barem ca observatori de joc. Gheorghe Nedelescu, un tarat prin fotbal de foarte multi ani, a confiscat benerul cu pricina, ranind cu cinism de matur inrait sufletul unui copil.

Mircea Sandu a generat un comunicat de presa al FRF in care se spune: 'Pe viitor se impune ca observatorii de joc sa dea dovada de flexibilitate si sa judece situatiile de la caz la caz'. Dar federatia cere lucruri imposibile. De unde atata flexibilitate si atata judecata la trepadusii Dragomirului. Obedientii stipendiati prin baremurile oferite de liga nu fac decat sa demonstreze ca si cizma proasta lasa urme adanci. Ei executa ordinele si nu le discuta. Nedelescu declara dupa meci: 'Mi-a fost mila de copil. Dar cand l-am vazut cum se comporta in timpul jocului, folosind cuvinte urate, nu mi-a mai fost mila'. Lui Nedelescu nu are cum sa-i fie mila. Mila este un sentiment pe care doar Nedelescu il starneste. Il starneste atunci cand nu realizeaza ca doar comportamentul sau prostesc a generat reactia necuviincioasa a copilului.

Marius Ciobanu, daca a fost obraznic, a invatat obraznicia tocmai de la Nedelescu. De aceea, pentru a ne feri de exemplele proaste, spunem ca fotablul ar trebui curatat de indivizi ca Dragomir, ca Nedelescu si altii asemenea lor.

Tentatia povestilor care acompaniaza urat fotbalul nu-l ocoleste nici pe George Copos. Patronul Rapidului a trait emotional meciul de la Mioveni. Si neexplicadu-si de ce adversarul nu a stat drepti in fata echipei sale, devine banuitor. Lanseaza povestea valizei. Sustine, intrigat la culme, ca jucatorii Mioveniului ar fi fost motivati pentru a ramane pe picioare in fata Rapidului. Acuzatia lui George Copos este cu mult mai grava decat gestul lui Marius Ciobanu. Dar Dragomir si oamenii sai se iau la tranta doar cu niste copii, cu suporterii. Dragomir si oamenii sai nu-si mai incordeaza insa muschii si atunci cand au de-a face cu greucenii care-l voteaza.

×