x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale E timpul ca Securitatea sa fie repudiata (IV)

E timpul ca Securitatea sa fie repudiata (IV)

de Ion Mihai Pacepa    |    08 Oct 2005   •   00:00

Semnatura lui Pantiusa era suficienta pentru a autoriza Securitatea sa aresteze pe oricine, sa confiste proprietati, sa deporteze, sa condamne sau sa execute orice persoana etichetata "contrarevolutionara".

Muzeul STASI si imensa Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland (Muzeul de Istorie al Germaniei) atesta irefutabil ca STASI si surorile sale din fostul bloc sovietic au fost create de NKVD dupa chipul si asemanarea sa.

Guvernele Romaniei continua sa propage insa insinuarea comunistilor potrivit careia Securitatea ar fi fost creatie romaneasca. Cartea Alba a Securitatii (SRI, 1994) sustine chiar ca aceasta a fost patriotica si ca a servit interesele Romaniei. Este o insulta la adresa celor peste 200.000 de romani ucisi si torturati de Securitate.

In 1999, SIE a publicat Romania’s Foreign Intelligence Service, Historical Documentary care insinueaza ca DIE ar fi continuat traditiile serviciului de spionaj creat de Regele Ferdinand in 1929. Este un alt neadevar. DIE a fost serviciul de spionaj al Securitatii si a fost creat tot de Moscova. Cand am devenit ofiter DIE (1955), salariile sale, ca si ale restului Securitatii, erau platite la 20 ale lunii spre a marca ziua de 20 Decembrie 1917, cand Lenin a creat Ceka. Majoritatea conducerii DIE era formata din NKVD-isti care lucrasera pentru Moscova in diferite tari europene. Coloneii Eugen Sabau, Wilhelm Einhorn, Adalbert Iszack si Ernest Rosza sunt doar cativa din ei. Moscova i-a dotat cu identitati romanesti, dar nu i-a putut face sa vorbeasca corect romaneste. In acei ani insa, cu cat accentul cuiva era mai slavon, cu atat pozitia lui in DIE era mai inalta.

Securitatea, ca si celelalte politii politice interne si externe din fostul bloc sovietic, a fost creata de SMERSH, o unitate NKVD insarcinata sa demoleze serviciile secrete din tarile "eliberate" de Armata Rosie si sa le inlocuiasca cu organe de tip sovietic. In 1947, SMERSH, care a fost una dintre cele mai sangeroase unitati NKVD, si-a schimbat numele in Directia a III-a pentru a i se pierde urma. Seful SMERSH, generalul Viktor Abakumov, si-a indeplinit atat de stralucit misiunea, incat in 1950 a devenit ministrul Securitatii Statului (MGB).

Activitatea SMERSH este descrisa in cartea "Voyennye Chekistii" publicata de NKVD (1947) sub semnatura lui Sergey Ostrakov. Filiala SMERSH din Bucuresti a avut regim special, deoarece tara era condusa de un rege care intorsese armele contra nazismului si avea un guvern aprobat de puterile aliate.

De aceea, SMERSH a fost autohtonizat ca Brigada Mobila, iar seful ei, colonelul NKVD Boris Grünberg, a fost romanizat ca Alexandru Nicholschi.

La 30 decembrie 1947, regele a fost fortat sa plece in exil si Nicholschi l-a escortat pana la Viena. Romania a devenit Republica Populara si Brigada Mobila si-a putut, in sfarsit, executa misiunea. Ea a arestat ofiterii SSI si pe cei din Siguranta Statului (majoritatea a murit in inchisoare) si a abolit ambele institutii. Decretul 221 de la 30 august 1948 a creat Securitatea. Seful ei a fost generalul NKVD Panteleimon Bodnarenko, romanizat Gheorghe Pintilie. Cei care-l cunosteau au continuat sa-l numeasca "Pantiusa". Nicholschi, acum general, a devenit unul dintre adjunctii sai.

Securitatea, ca si Cheka din care se trage, a fost imputernicita atat cu dreptul de a investiga, cat si cu cel de a aplica justitia si a administra inchisorile tarii - drepturi bazate pe decretele lui Lenin din august 1922, ce au ramas neschimbate pana la abolirea URSS. Semnatura lui Pantiusa era suficienta pentru a autoriza Securitatea sa aresteze pe oricine, sa confiste proprietati, sa deporteze, sa condamne sau sa execute orice persoana etichetata "contrarevolutionara". Cei doi adjuncti ai lui Pantiusa puteau trimite pe oricine in lagare de munca.

Intre 1917 si 1924, Cheka a executat ca "tradatori" peste un milion de "burghezi" si "culaci" din URSS. Obolul lui Pantiusa, desi mult mai redus in cifre absolute, nu a fost departe raportat la populatia Romaniei. Potrivit unei estimari preparate de Securitate in 1968 la cererea lui Ceausescu, cel putin 50.000 de "burghezi" si "chiaburi" au pierit in inchisorile, centrele de ancheta si lagarele Securitatii conduse de Pantiusa.

La 18 decembrie 1954, curand dupa ce Stalin a murit, generalul Abakumov, fostul sef al SMERSH, a fost executat pentru genocid. Pantiusa nu a fost nici macar criticat.

Mai au semnificatie asemenea "detalii" dupa 15 ani de la colapsul RSR? Da! Ele restabilesc adevarul istoric. Decretul-lege de la 30 martie 1945, care a infiintat lagarele de munca ce au terorizat Romania, a fost initiat de SMERSH, nu de romani, si a fost bazat pe Decretul lui Lenin de la 29 august 1918, care a creat GULAG-urile Ceka. Majoritatea deportatilor la Canalul Dunare-Marea Neagra, "cavoul burgheziei romane", a fost aprobata de Pantiusa si de adjunctii sai. Infamele inscenari judiciare initiate de PCR/PMR in anii 1946-1954, care au lichidat buna parte a intelectualitatii romane, au fost executate tot de Pantiusa & Co. Prin insinuarea ca Securitatea ar fi fost o creatie romaneasca, le acoperim crimele.

Romania’s Foreign Intelligence Service, Historical Documentary publicata de SIE dedica o pagina fiecarui sef si adjunct al spionajului romanesc incepand din 1929, inclusiv una pentru mine. In Romania de azi sunt onorat pentru ca am condus spionajul Securitatii - si hulit pentru ca m-am rupt de el.

Mumia lui Lenin continua sa troneze in Piata Rosie. Romania s-a debarasat de regimul comunist acum 15 ani si e mai mult decat timpul sa se dezica si de mumia Securitatii.
×