x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Eleganța interioară a mamei lui Victor Ponta

Eleganța interioară a mamei lui Victor Ponta

de Lucian Avramescu    |    03 Mar 2013   •   15:28

Ceea ce e bun în Victor Ponta vine de la mama lui, cea care l-a crescut, în absența unui tată stins prematur. Partea rea, fiindcă Victoraș are și o parte defectă, vine presupun, din politică. L-a stricat, zic uneori părinții când ăi mici o iau razna, anturajul. Păi ce anturaj a avut actualul premier decât politicieni? Unii de la care a învățat relele lumii, alții – fiindcă și politicienii se împart în buni și răi – de la care a împrumutat deprinderi de caracter.

Întâmplător, fiica mea cea mare e de-o seamă cu Victor, amănunt pe care i l-am spus cândva, pe vremea când mai păstra cuviința de a asculta. În anul în care liceanul Victor a fost în Franța au fost și copiii mei, liceeni și ei. În București, surprinzător, au fost puși pe o listă copiii cu notele cele mai mari la limba franceză. S-au nimerit și ai mei pe această listă. Au mers în Franța, în două localități diferite și au locuit la niște familii timp de o lună. Le-a prins bine. Era un program francofon de care au beneficiat mulți elevi din România. Mi-am amintit asta urmărind interviul cu mama actualui premier, o femeie cu o eleganță interioară rară. Am admirat-o de la primele vorbe. M-am gândit la mama, fiindcă și noi, eu și fratele meu, am avut șansa unei mame de la care am avut ce învăța. Victor a fost, învingând tragedia de a-și pierde tatăl, norocos cu asupra de măsură prin mama lui. I-am urmărit acestei distinse doamne reacțiile naturale și netrucate la întrebările diverse adresate de Gâdea. Senină și puternică în fața vieții, bucuroasă de a se adresa oamenilor, mărturisind că n-are dușmani fiindcă, așa este, n-a avut cum să și-i facă. O femeie întreagă, neciobită de viață, frumoasă, fiindcă frumusețea femeilor adevărate nu piere niciodată și se vede în ochi mai ales.

Mă declar, fără rezerve, fan al dumneavoastră. În legătură cu Victor, care mi-a produs multe bucurii dar mi-a articulat și un neașteptat și nemeritat pumn în plex, mie și altor milioane de prieteni, păstrez anumite rezerve. Sunt convins că nu l-ați tras niciodată de urechi. E timpul s-o faceți. Va fi spre binele lui, iar mamele adevărate fac orice pentru binele copiilor lor.


×