x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Foame și Forum

Foame și Forum

de Adrian Cercelescu    |    05 Iul 2016   •   07:57
Foame și Forum

În mod clar, Apocalipsa ar surpinde autoritățile de la București în două zile de conferință despre „Sfârșitul lumii și oportunitățile de dezvoltare pe termen lung ale României”. Cu ozn-ul deasupra Guvernului, împărțiți pe ateliere de lucru, ar arde-o pe filosofie și legislația necesară când n-o să mai fie nimic.

În timp ce 20.000 de funcționari publici închid azi primăriile din țară, 1.000 de oameni se adună din nou la Forumul Administrației Locale, început ieri la Parlament. Talpa administrației, lăsată cu salariul minim pe economie, spune că nu mai are bani să treacă ulița și cere o mărire de 25% - din Capitală, premierul constată că e nevoie de reformă, că ne mănâncă incompetența și corupția. Într-o intervenție la limita umorului involuntar, vicepremierul anunță „un proiect de 100 de măsuri de simplificare administrativă”. Oare trei-patru sute n-ar simplifica mai bine?

Guvernul insistă într-un demers care pare să țină mai mult de alchimie: cum să bagi nimic și să scoți ceva. Dacă va reuși, soluția nu se poate numi altfel decât „norme de aplicare a Legii salarizării unitare a bugetarilor”. În cinci ani și patru guverne, nimeni nu a reuși să o scoată la capăt cu Unitara, și asta este una dintre cauzele pentru care azi se închid primării iar mâine poate n-o să mai aibă cine să le deschidă.

×