x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fotbalul penal face concurenţă drăcească fotbalului jucat

Fotbalul penal face concurenţă drăcească fotbalului jucat

de Dan Dumitrescu    |    22 Noi 2011   •   21:00

Fotbalul penal face concurenta tot mai serioasa fotbalului jucat de-adevaratelea. Despre rigoarea specifica fiecareia dintre cele doua probe ale aceluiasi sport nici nu mai poate fi vorba. Penalul devine tot mai mult o joaca, in timp ce joaca devine tot mai penala.

Spectacolul propagandistic pus la cale de procurorii DNA, in urma cu vreo doua luni, a devenit o vraiste regizorala, din care miocrobistii nu mai inteleg nimic. Vasile Avram si Sorin Terbea, indivizi distribuiti initial in rolurile principale din telenovela coruptiei, au devenit, intre timp, actorasi extrem de secundari. De luni, ei chiar au fost taiati de la ratia de hrana a arestului preventiv, fiind eliberati sub control judiciar. Semn ca vorbisera destul, semn ca-si golisera memoria, si destainuirile lor devenisera neinteresante.

Acum, procurorii DNA croseteaza intens la paraciunile dezafiliatului de Adrian Mititelu. Dar nici de aceasta data subiectul nu este in deplin acord cu predicatul. Fiindca soarta Universitatii nu-i arde prea tare la lingurica pe investigatorii bugetari. Mai degraba ei incearca sa despleteasca speta, prin disjungeri de tot felul, catre teme mult mai captivante pentru multimea de la poarta noua, catre teme cu sos propagandistic mult mai consistent. Imaginea inselatoare a harniciei da bine la po­pu­la­tie. Astept insa cu interes finalizarea prin concretetea unor verdicte definitive si irevocabile ale justitiei. Abia atunci am putea vorbi despre competenta sau incompetenta, despre banii publici cheltuiti cu rost sau de pomana. Abia atunci vom sti daca procurorii de la DNA sunt meseriasi sau doar niste simbriasi ai cacealmalei. Deocamdata, acestia sunt definiti, definiti total defavorabil, doar ca 'surse judiciare' ale flecarilor din presa. Putin din interesul microbistilor care mai ramane dedicat fotbalului jucat este si el pacalit.

Meciurile ultimelor zile au parut mai degraba o corvoada silnica prin care cramponatii tot incearca sa bage campionatul la iernat. Rezultatele inregistrate in ultima etapa au mai mult farmecul intamplarii. Promisiunile frumoase sunt terfelite de intamplari anoste, in timp ce spectaculosul apare de unde nici nu te astepti. Trompetii de la CFR si Universitatea au urlat draceste inaintea meciului de la Cluj. Dar au obosit inca de la incalzire si pe teren au aparut numai niste saraci ai jocului. Doar gafele au mai salvat spectacolul. In 'Stefan cel Mare', ineditul a fost asigurat de faptul ca dinamovistii s-au vazut nevoiti sa castige din nou, fapt neobisnuit altcandva, chiar si impotriva obstructiei 'fluierasilor'.

Ceea ce a reusit Dinamo nu a fost insa la indemana Stelei. Trupetii lui Ilie Stan l-au readus pe Gigi Becali la discutia despre pacalici si la anga­jamentul, al catelea?, unei noi re­constructii. Frumos a fost in Giulesti. Acolo unde Pancu reuseste mereu sa reinventeze Rapidul dupa a­neste­ziile caliciei puse la cale de lasatii meseriei.

×
Subiecte în articol: editorial