x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gabriela Szabo își face adversari printre pizmași

Gabriela Szabo își face adversari printre pizmași

de Dan Dumitrescu    |    02 Sep 2014   •   10:52

Gabriela Szabo este un om legitimat temeinic de performanțele sale sportive, performanțe absolut remarcabile. Gabriela Szabo, după abandonarea carierei competiționale, putea parca într-un anost cantonament al vieții, lipsită de griji și alte deranjuri. Fiindcă sportiva declarată în anul 1999 cea mai bună atletă a lumii avea suficient așternut material pentru așa ceva. Dar abandonul nu a caracterizat-o niciodată pe Gabriela Szabo. A ales să activeze în continuare pentru a ajuta și ea sportivii cum la rându-i a fost ajutată. Iar activismul ei în cadrul federației naționale de atletism și în alte reprezentări internaționale au propulsat-o în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului. Înalta demnitate i-a creat însă Gabrielei Szabo noi adversari. Și de această dată nu mai este vorba despre adversari din ăia care acceptă regula sportivă. Este vorba despre niște persecutați ai prostiei omenești.

O Măriucă oarecare, pizmașă din cale-afară, o ceartă pe Gabriela Szabo pentru că aceasta ar fi acceptat o propunere venită din zona în care sportiva s-a format. Propunere prin a cărei materializare Liceul cu program sportiv din Bistrița ar urma să devină Colegiul Sportiv Gabriela Szabo. Măriuca cea pizmașă susține că un refuz al Gabrielei Szabo ar fi fost într-adevăr nepoliticos, dar oportun și sănătos. Nu știu cât de oportună și sănătoasă este impolitețea. Știu însă că doar frustrările în desfrâu pot crea teme majore din micile nepotriviri ale vieții. Iar oamenii micuți se dau de gol fără să vrea atunci când susțin că doar schimbarea denumirii unui liceu ar sacrifica promoțiile de atleți și ar genera promoții de alergători disciplinați. Iar alifia ungerii forțate devine pur și simplu grețoasă când pizmașa se întreabă de ce nu s-ar numi respectiva școală ”Liceu cu program sportiv și politic”.

Nevoia de modele este oricând și oportună, și sănătoasă. Iar Gabriela Szabo poate fi oricând un model. Oportun și sănătos! Spre deosebire de pizmașa Măriucă. Cea care se-nfurie și sparge ciulini cu fundul pentru că Gabriela Szabo este ”omagiată” lunar cu o rentă viageră de 7194 lei. Cea care-l confundă cu dezinvoltură culturală pe Grigore Moisil – paroh la Năsăud și întemeietor al primului liceu românesc în zonă – cu nepotul acestuia, marele Grigore C. Moisil, numit în 1946 ambasador al României la Ankara.

×