x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Hagi trebuie să plece de la Steaua

Hagi trebuie să plece de la Steaua

de Dan Dumitrescu    |    20 Sep 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Hagi trebuie să plece de la Steaua. Ne aflăm in faţa unui divorţ iminent. Devine tot mai evident faptul că Gigi Becali s-a grăbit atunci cănd l-a ofertat pe Gică Hagi. La fel de evident este şi faptul că Gică Hagi s-a grăbit atunci cănd a acceptat oferta.



PUNCTUL PE EI
Hagi trebuie să plece de la Steaua. Ne aflăm in faţa unui divorţ iminent. Devine tot mai evident faptul că Gigi Becali s-a grăbit atunci cănd l-a ofertat pe Gică Hagi. La fel de evident este şi faptul că Gică Hagi s-a grăbit atunci cănd a acceptat oferta. Chiar şi atitudinea noastră, a celor care s-au bucurat la venirea căpitanului in Ghencea, se dovedeşte a fi fost o mare neghiobie. Ceea ce se anunţa un mariaj fericit a devenit convieţuire imposibilă. Nici măcar eventualele succese ale echipei nu vor mai putea aduce impăcarea. Steaua este prea nărăvaşă pentru a suporta capriciile unui jocheu fără experienţă.


Hagi trebuie să plece de la Steaua. Căt mai curănd posibil! Cu fiecare zi care trece criza se adănceşte periculos, dezamăgirea prezentului riscănd să devină marea dezamăgire a viitorului apropiat. Orice amănare a deciziei va aduce cu sine pierderi incalculabile. Pe de o parte, Hagi işi va trece in cont prejudicii ireparabile in planul imaginii. Pe de altă parte, reculul echipei poate compromite definitiv obiectivele pe care steliştii şi le-au propus in acest sezon.


Hagi trebuie să plece de la Steaua. Dar cine va rupe pisica-n două? Prin comportamentul său, Gigi Becali i-a transmis lui Gică Hagi un mesaj cum nu se poate mai clar. Patronul şi-a umilit pur şi simplu angajatul, incercănd să forţeze o demisie. Dar finul Becali se opreşte, deocamdată, aici. Nu-şi asumă responsabilitatea de a-l demite pe naşul Hagi. Unii cred că Becali ar prefera demisia pentru a se deroba de obligaţiile contractuale. Nici vorbă! Becali nu este un zgărcit. Il cred capabil să plătească la greu doar pentru a ieşi din impasul familial. Dar Hagi nu rezonează la intenţiile patronului. Nici el nu-şi ia responsabilitatea demisiei. La un moment dat incerca să-şi motiveze incăpăţănarea de a rămăne pe post prin apărarea unor principii. Vorbea despre solidaritatea de breaslă, despre condiţia antrenorului in fotbalul romănesc. Dar omul care suportă umilinţa pănă la degradare nu mai poate ajuta pe nimeni, nu mai poate fi nici apărător al unor principii.


Hagi trebuie să plece de la Steaua. Pentru binele său şi pentru binele echipei. Aş prefera să-l ştiu demisionar pe Hagi şi nu impovărat de o demitere umilitoare, la care oricum se va ajunge in final. Aş prefera să-l ştiu căt mai curănd demisionar, pentru că intinderea coardei presupune acumularea de noi tensiuni, presupune deteriorarea relaţiilor interumane. Aş prefera să-l ştiu demisionar pe Hagi, deoarece ii voi rămăne mereu recunoscător pentru marile bucurii pe care mi le-a produs marele fotbalist.

×
Subiecte în articol: editorial steaua Gheorghe Hagi