x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Iete Guvernul!

Iete Guvernul!

de Adrian Cercelescu    |    28 Iun 2021   •   07:53
Iete Guvernul!

Partea cea mai grea când ești la guvernare este să spui solemn lucruri de genul ăsta: „Am transmis un mesaj clar investitorilor germani: acesta este Guvernul care va face reforme în România”.

Cuvântul reforme pus în apropierea cuvântului Guvern te aruncă în plină comedie mută. Practic, e ca și cum ai pune o coajă de banană în calea trecătorului. Dacă e ceva de spus în legătură cu acest guvern este că „acesta este Guvernul” pe care îl roagă UE cu 30 de miliarde de euro, doar să scrie și el niște reforme, și nu e în stare să le scrie.

Halucinația cu investitori germani e de înțeles. La seceta de bani prin care trece Guvernul, începi să vezi Fete Morgana coborând din Mercedes și descărcând bancomate în Piața Victoriei. Altfel, de ce să aduci vorba de ruda bogată în care de fapt tu investești 2,5 miliarde de euro în fiecare an, din deficitul comercial?

Dincolo de mesajul clar către investitorii nemți, „acesta este Guvernul" care a răspuns astfel unui investitor român de combinezoane anti-COVID care întreba de ce Italia cumpără de la italieni, Polonia de la polonezi, numai România de la oricine altcineva decât de la noi: „Cred că ... Da, aveți dreptate ... Nu știu care sunt ... Nu știu de ce nu ați ... Nu știu dacă prețul .. Nu știu .. sper să ajungă și acolo ... Nu am răspunsul aici”.

Cu vorbele astea și glasul lui Cîțu.

×