x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Intersezonul, șansă a revanșei pentru Steaua

Intersezonul, șansă a revanșei pentru Steaua

de Dan Dumitrescu    |    25 Mai 2014   •   12:01

Steaua a terminat campionatul în spumele succesului. Egalurile din ultimele trei etape - cu Pandurii, Petrolul și Oțelul - nu au ridat nicicum bucuria câștigării unui nou titlu. Steliștii și suporterii lor aveau sacii în căruță și, pe deasupra, așteptau cu mare încredere împlinirea eventului printr-o victorie în finala Cupei României. Optimismul consumat în supradoze a fost sancționat însă de astralii lui Daniel Isăilă.

Scriam înainte de finală că trebuie să acordăm totuși o șansă și surprizei, că astralii nu vor intra în meci cu capul pe tăietor. Pronosticul meu nu se baza doar pe capacitatea celor de la Astra de a se mobiliza în astfel de momente. Am luat în calcul și derapajele favoriților. Am luat în calcul și faptul că cei de la Steaua - antrenorul și o parte dintre jucători - și-au apretat bucuria câștigării campionatului printr-o apreciabilă doză de fudulie. Iar fudulia devine, de obicei, periculos de amețitoare prin colorarea mincinoasă a relității de fapt.
Astra a decontat prin merite incontestabile câștigarea Cupei României, primul trofeu pe care și-l trece în palmares. Fără a amenda cumva aceste merite trebuie să recunoaștem că Steaua a capotat și pe proprie răspundere. Steaua nu a știut să-și conserve calitatea prestațiilor la nivelul lotului de care dispune. Chiar dacă a dominat copios campionatul, evoluțiile Stelei au coborât deseori spre acea mediocritate crasă care a caracterizat competiția. Iar dacă acest diagnostic corect nu va fi luat în calcul, dacă se va considera că doar răutăcioșii pot privi astfel lucrurile, șansa redresării este compromisă și competițiile europene ne vor sancționa în consecință.

Intersezonul nu concediază preocupările legate de fotbal. Astra, Petrolul și CFR Cluj, trei dintre echipele care ne vor reprezenta în Europa, par să-și lucreze viitorul pe linia unei relative continuități. Steaua, în schimb, confiscă marile curiozități. Curiozități care vizează soluțiile de înlocuire a antrenorului și a unor titulari dispuși să părăsească echipa. În acete condiții îl vreau din nou activ și bine sfătuit pe Gigi Becali. În plus, mă bucur că precupețele fotbalului vor lua distanță față de club, forțate fiind de împerecherile lor civile. Astfel intersezonul va oferi Stelei șansa revanșei pentru eșecul din finala Cupei.

×