x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale LAURA KOVESI, ÎNTRE ,,PRESUPUSE AFIRMAȚII’’ȘI AUTENTICE SFIDĂRI

LAURA KOVESI, ÎNTRE ,,PRESUPUSE AFIRMAȚII’’ȘI AUTENTICE SFIDĂRI

de Serban Cionoff    |    20 Iun 2017   •   09:01

Surprinzătoare postura în care s-a plasat șefa supremă a DNA, Laura Kovesi în raport cu incendiarele dezvăluiri pe care le-a prezentat Victor Ciutacu în emisiunea sa, difuzată pe canalul România TV, nu-i așa? Pun această întrebare având în vedere faptul că dacă, în multe, foarte multe, împrejurări, vocea campioanei absolute a anticorupției, multilateral-medaliata Laura Kovesi, răsuna tunătoare și categorică, de data asta domnia sa trimite la înaintare Biroul de Informare și Relații Publice al instituției. Care, într-un comunicat, respinge în bloc, înregistrările pe care le consideră a nu fi ,,autentice’’ și le numește ,,presupuse afirmații’’ difuzate cu rea credință. Mai suntem informați, de asemenea, că DNA s-a sesizat din oficiu și, la rândul său, a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspecția Judiciară. Cerându-le, în mod deosebit, să afle sursa de la care au ajuns la respectivul post de televiziune înregistrările.  Ceea ce, mai mult sau mai puțin voalat, poate să reprezinte și o amenințare pentru jurnaliștii pe care îi consideră vinovați că au pus-o pe Laura Kovesi într-o asemenea situație inedită și incomodă. În primul rând,pe Victor Ciutacu, firește.
  Un lucru nu ne spune,însă, atât de năvalnicul și de categoricul comunicat de presă: cine, în temeiul căror argumente și dovezi, a stabilit că aceste înregistrări ,,nu sunt autentice’’ și că ele reprezintă ,,presupuse afirmații’’ ? Ghici-ghicitoarea mea! Cum cine? Exact aceeași persoană care ,,a abilitat ’’ Biroul de Informare și Relații Publice al DNA să transmită comunicatul. Adică șefa DNA, Laura Kovesi! Căreia îi aparțin, de bună seamă, alegațiile din comunicatul menționat care reprezintă substanța autosesizării DNA, precum și a celor două sesizări adresate Procurorului General și Inspecției Judiciare. Cum s-ar spune: Laura Kovesi centrează și tot Laura Kovesi dă și cu capul! 
  Știu și eu că expresia este împrumutată de la comentatorii partidelor de fotbal și că, dată fiind pasiunea de tinerețe a doamnei Laura Codruța pentru baschet, ea nu i se potrivește. Teamă îmi este,însă, că despre o cu totul altă nepotrivire, mult mai gravă, vorbim de data asta! Pe bună dreptate ne mai putem pune o altă întrebare: dacă așa a ales, Laura Kovesi, să NU răspundă presei și,de fapt, celor care mai cred,încă, în egalitatea în fața legii a fiecărui cetățean al statului român- stat de drept, stat membru al Uniunii Europene-,atunci ce motive și ce argumente am mai putea avea pentru a crede că domnia sa va adopta o poziție neutră față de demersurile DNA, ale Procuraturii generale și ale Inspecției Judiciare? Cunosc, de pe acum, obiecția unor ,,independenți’’ ultra- înregimentați în falangele aliat-civice, cum că aș avansa niște rău-voitoare bănuieli, dar, dacă luăm act de scrisoarea de o marcată aroganță pe care, nu cu multă vreme în urmă, Laura Kovesi, a adresat-o Comisiei parlamentare care cercetează evenimentele denumite curent,,noapte generalilor’’, constatăm că perseverența de care respectiva doamnă  dă dovadă este de natură să spună foarte mult despre cât respect acordă domnia sa legislativului țării. 
 Următoarea întrebare aproape că vine de la sine. Iat-o:nu era corect, din partea Laurei Kovesi, să fi făcut, ea însăși, demersurile necesare pentru a fi suspendată  pe perioada cercetărilor? Urmând ca,în funcție de ceea ce vor spune rezultatele acestor cercetări, să revină pe post sau să îl elibereze, în mod definitiv și irevocabil? De bună seamă că ar fi fost, dar asta,cu siguranță, numai în cazul în care am fi discutat despre o altă persoană! Cât despre ideea că Laura Kovesi și-ar fi putut prezenta demisia, asta de-acum ține de domeniul unei suspiciuni absolut ne-rezonabile. 
 Drept pentru care, vă rog să o uităm, numaidecât! 
                                                              

×