x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lista

Lista

de Roxana Roseti    |    08 Noi 2009   •   00:00

În această duminică vă propunem să adăugaţi pe lista dumneavoastră cu filme din Colecţia Cinemateca DVD-ul cu "Senatorul melcilor" (1995), realizat de Mircea Daneliuc. O poveste despre un senator care ajunge într-un week-end la o casă de oaspeţi a lui Ceauşescu. O poveste despre un nou potentat cu aroganţele lui, cu dorinţele lui absurde, şi lista ar putea continua.

Pentru că tot a venit vorba de listă, opriţi-vă în periplul dumneavoastră peste paginile Jurnalului de duminică şi asupra chestionarului magnificului romancier Marcel Proust (paginile 40-41). Revista Vanity Fair a editat o versiune adaptată a chestionarului, încercând să reînvie genialitatea unor timpuri pe care nu le putem ignora dacă nu vrem să rămânem periferici.

Paginile tocmai menţionate aduc aminte de interesanta listă a dorinţelor din filmul "The Bucket List" (cu Jack Nicholson şi Morgan Freeman) din care menţionăm: sărută cea mai frumoasă fată; vizitează Roma; petrece o săptămână la Luvru; participă la o luptă cu tauri; fă-ţi un tatuaj; vizitează Hong-Kong-ul; fă o faptă bună pentru cineva complet necunoscut; râzi tot timpul; condu un Shelby Mustang. Desigur că momentan n-ar fi accesibile decât un tatuaj şi un sărut, dar ce ar putea opri o faptă bună, râsul şi, de ce nu, un Shelby Mustang prin Roma de exemplu.

Deocamdată urăm celor care astăzi, de sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil, îşi serbează ziua numelui să li se îndeplinească toate dorinţele. Şi nu numai lor, că lista e lungă!

×
Subiecte în articol: editorial