x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Marșul prostiei triumfale parazitează finala Cupei

Marșul prostiei triumfale parazitează finala Cupei

de Dan Dumitrescu    |    22 Mai 2014   •   10:39

Marșul prostiei triumfale este executat impecabil de forțatul din fruntea FRF. Nereușitul ăsta aduce permanent în actualitate practici caracteristice unui activism sovietic care a persecutat România decenii la rând.

Comunismul cultiva ideea omului multilateral dezvoltat doar pentru a da posibilitatea unor politruci mediocrii să-și asume cu tupeu orice fel de dregătorii și competențe. Burleanu și ”competenții” din preajma sa ilustrează perfect această rețetă a parvenirii. O altă lozincă fluturată amenințător de staliniști suna cam așa: Cine nu e cu noi, e împotriva noastră. Iar miniotul acționează neabătut conform acestui principiu. O demonstrează prigoana pe care el a pus-o la cale împotriva tuturor celor care au îndrăznit cumva să-i corecteze derapajele. În fine, oprim, forțați de spațiu, enumerarea deprinderilor bolnavului politic la ceea ce se cheamă mania grandorii. Sburleanul, pentru a-și forța destinul, este capabil să paraziteze orice eveniment important al fotbalului prin afișarea sa ostentativă. Scenariul gloriei furate de la alții vizează și episodul final al Cupei României.

Finala Cupei atârnă greu la casele de bilete. Marele interes pentru eveniment are justificare logică. Steaua și Astra devin vedetele momentului nu doar pentru faptul că joacă cu trofeul pe masă. Plusul de interes al microbiștilor pentru acest eveniment are și explicații conjuncturale. Finala, spre deosebire de trecutul campionat, mai acordă o oarecare șansă suprizei. Este drept că Steaua consumă o mare parte din procentajul rezervat reușitei. Dar nici Astra nu va intra în meci cu capul pe tăietor. De aceea cred că asaltul asupra Arenei Naționale este pe deplin justificat. De aceea îndrăznesc să cred, în sfârșit, într-o zi frumoasă a fotbalului nostru. Optimismul este însă, după cum spuneam, amendat de un zvon. Un zvon conform căruia miniotul cocoțat în fruntea fotbalului ar dori să paraziteze această sărbătoare a fotbalului printr-o poluantă afișare.

Mai mulți componenți ai generației de aur au fost invitați să-i stea alături sbureanului la meciul de pe Național Arena. Respectiva invitație nu este însă forțată de vreo umbră de recunoștință. Nu este vorba de vreo reverență a miniotului în fața gloriei trecute. NU. Parvenitul politic nu dorește decât să împrumute fraudulos din gloria unor oameni pe care nu știe să-i respecte. Știu că mulți componenți ai generației de aur au fost din nou învingători, refuzând compromisul. Dar mai știu că sunt și foste glorii obligate prin fișa postului să fie pe-acolo, condamnați la o prezență silnică. Îi compătimesc pe acești zgribuliți de silă și nu-i condamn. Aștept să le fie în sfârșit bine, lor și fotbalului, atunci când impostorii vor fi debarcați.

×