x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Marius Stan a mototolit cearceaful cu Mihai Stoica

Marius Stan a mototolit cearceaful cu Mihai Stoica

de Dan Dumitrescu    |    18 Iul 2011   •   21:00

SUPERcupa Romaniei. Suna super. Trofeul trofeelor are, prin titulatura sa, rezonanta inalta. Te-ai astepta ca meciul care decide laureata sa se intemeieze pe cele mai ale dracului superlative de care este capabil fotbalul romanesc. Dar promisiunile nu se potrivesc de nici un fel cu realitatea de fapt. Steaua si Otelul au lautarit la Piatra Neamt un fotbal de toata jena, adica exact fotbalul de care suntem noi capabili.

Si, pentru ca musuroiul sa nu ramana fara mot, corvoada pricinoasa din terenul de joc s-a prelungit in comentarii care fac teribila concurenta troglodirii.

Fotbalistii fac cea mai nevinovata figuratie in licitarea unor stupide orgolii. Rusescu declara, dupa meci, ca Otelul ramane totusi o echipa usor de invins. Nu-l contrazic. Intr-adevar, Otelul nu-i o echipa de speriat. Dar, daca-i asa, devine valabila intrebarea lui Antal. In ce sos al mediocritatii este naclaita Steaua, echipa care a pier­dut convingator meciul cu mo­destii din Galati? Iar raspunsul cinstit la aceasta intrebare aduce un merit in plus castigatoarei trofeului. Pentru ca Otelul s-a inaltat din mai nimic pana la postura de castigatoare a campionatului si a Supercupei. In timp ce Steaua se tot da la vale, cu franele rau stricate.

Meciul de la Piatra Neamt a re­pre­zentat o pretentioasa lucrare de control si pentru conducatorii celor doua echipe. Se stie, intre Mihai Stoi­ca si Marius Stan functioneaza o prie­tenie sfasietoare. Fudulia il impiedica pe flotantul din Capitala sa recu­noas­ca faptul ca a ucenicit, ca protejat de partid si de stat, sub aripa lui Marius Stan. Mihai Stoica traieste furii in­tense atunci cand este invitat sa chel­tuiasca respect fata de natalitatea sa profesionala. Si, ca baiat de Bucuresti, prefera sa investeasca in minciuna inaltatoare a celui mai bun condu­ca­tor de pe coaja oului.

Iata insa ca Marius Stan a reusit sa sifoneze rau de tot cearceaful cu Mihai Stoica. Prilej cu care s-a rezumat la a-i invita pe cei care spun de obicei prostii la scuze de bun simt. Dar Mihai Stoica, desi se numara evident printre cei vizati, a ignorat invitatia. A tacut in genunchi. Fiindca el nu se aboneaza decat la asumarea de succesuri. Ese­cele sunt intotdeauna ale vecinilor de palier.

Aceeasi politica o practica si lau­tarii din taraful propagandistic al ne­ase­muitului Mihai Stoica. Cei care ii atri­buie sarguincios trofeele de altii cas­tigate, cei care inventeaza alti vi­no­vati pentru trofeele pierdute.

AV-i­stul (iertati-mi nominalizarea discreta) imposturii academice asaza corect rezultatul Supercupei in dife­rentele dintre Roni Levi si Dorinel Munteanu. Dar, daca victoria era a Stelei, stim noi cine ar fi avut meri­tul de a-l fi invins pe Marius Stan.

Din aceeasi sursa mai aflam ca Dorinel Munteanu a inventat ju­ca­tori, i-a scos din joben. Nici un cuvant despre jobenul lui Marius Stan in acest sens. Fiindca iarasi am putea gandi ca ceea ce a reusit sa construiasca Marius Stan din saracie nu a reusit bu­cu­resteanul sa faca nici chiar daca s-a bazat pe teschereaua lui Gigi Becali.

Dincolo de orice amaraciune, Supercupa Romaniei la fotbal are si un merit incontestabil. Acela al sinceritatii. Avem un fotbal perfect egal conducatorilor din dotare.

×
Subiecte în articol: editorial