x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Miniotul nu-i destul dacă nu e și fudul

Miniotul nu-i destul dacă nu e și fudul

de Dan Dumitrescu    |    27 Mai 2014   •   09:39

Răzburleanu putea avea odihnă plăcută la casa fotbalului după împlinirea regiei de care au beneficiat alegerile din 5 martie. Dar liniștea pe care o caută doar oamenii cu minte așezată nu are ce căuta în preajma miniotului. Fiindcă miniotul nu-i destul dacă nu e și fudul. Progenitura politică înfiată de fotbalul nostru nu se rezumă la morfolirea discretă a suzetei îndestulătoare pe care a dibuit-o prin vistieria federației. Tentația băiatului ăsta de a-și afișa toată grandomania de care este capabil n-are nicio frână. Nici copita eșecurilor înregistrate pe bandă rulantă nu-l potolește. Fiindcă este protejat de un infantilism fără cusur, un infantilism care-l ajută să nu priceapă ce i se întâmplă.

Statutul juridic încă nedefinit pe care Răzvan Burleanu îl are în cadrul federației i-a creat primele probleme împricinatului. Omul și-a asumat grăbit decizii administrative la care nu era îndreptățit. Sigur, când vorbim despre încălcarea statutelor și regulamentelor, despre încălcarea legii, nu putem aduce în discuție conștientizarea gafei. Și, omenește, putem invoca nevinovata ignoranță. Numai că în justiție necunoaștere legii nu te apără de consecințe. Iar îngăduința omenească dispare și ea atunci când constatăm că lucrarea rea a nevalidatului a fost îndreptată împotriva unor oameni care au făcut ceva pentru acest fotbal pe care el doar îl parazitează.

Dincolo de fărădelege intervine comicul involuntar care-l caracterizează pe miniot. El se dă în bărcile gloriei cu o dezinvoltură bulistică. După Torino și Copenhaga a urmat afișarea bucureșteană de la finala Cupei. Spuneam înainte de eveniment că mulți componenți ai generației de aur au refuzat invitația de a-i fi alături. Miniotul a declarat însă, mizând pe incapacitatea de refuz a lui Belodedici, că va oficia acordarea cupei și a medaliilor alături de marele Belo. Dar oricât ne-am străduit nu am reușit să-l confundăm pe Chivorchian cu Belodedici. Miniotul a fost invitat de UEFA, ca primar al FRF, și la finala Champions League. Cei de la UEFA au supralicitat calitățile alesului din 5 martie și l-au invitat pe acesta la eveniment împreună cu soția. Nu știu dacă traducerea invitației a fost greșită. Știu însă că și la finala CL lui Răzvan Burleanu i-a fost alături tot Chivorchian. Fără a fi cumva insinuant, observ o tot mai strânsă legătură între cei doi. Și mă întreb dacă această legătură se va păstra până la final de mandat, și mă mai întreb cât va dura acest mandat al imposturii.


×