x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Miracolul românesc, în ştiri de cronica neagră

Miracolul românesc, în ştiri de cronica neagră

de Adrian Cercelescu    |    20 Noi 2011   •   14:05

In timp ce populatia se gatuie prin supermarket pentru doua suluri de hartie igienica (pe care aparent nici n-are dupa ce s-o foloseasca), Romania trece prin "Cea mai puternica relansare economica din Uniunea Europeana". Atentie! a spus-o Elena Udrea bazata pe Statistica, si nu invers. Nu vreau sa va enervez cu cifre, dar treaba sta cam asa: Suntem vicecampionii Europei la raportul investitii/buget, dam lectii la somaj, inflatie si datorie publica, iar exporturile, industria, rapita, constructiile si (fireste) turismul au luat-o razna in sus.

Acum, imi vine greu s-o spun dar, daca e sa ajungem si noi cineva in UE, asta n-o s-o aflam de la Elena Udrea citand din Cosul de Consum. Se stie vechea problema a Statisticii: nu te satura. O sa ma consider lider in Europa doar cand nenorocita de presa turbata dupa senzational va scrie asta la cronica neagra. Exemplificare.

Stirea 1. Seful unui grup de cersetori francezi care actionau in zona Obor a fost retinut astazi la Bucuresti. Cetateanul Dupont Didier zis Moldavie a fost surprins pe cand incerca sa-si vanda propria fiica – Valerie Slobozia Dupont, 2 ani – in spatele halei de peste, pentru suma de 1.200 lei. Incidentul survine la doar o zi dupa expulzarea altor doi cetateni francezi din localitatea Bordeaux, care venisera la Vaslui sa-si vanda rinichii si mama.

Stirea 2. (...) Violul a fost comis in momentul in care pensionara isi deschisese garajul si se pregatea sa urce in masina. Victima a povestit ca agresorii care s-au comportat ca niste animale pareau nemti sau norvegieni. Cartierul Ferentari a devenit nesigur dupa ce, printre persoanele in etate, s-a lansat moda angajarii de "personal exotic" din tarile nordice, pentru ingrijirea gazonului.

Stirea 3. Olanda a depasit Austria in topul cetatenilor straini din inchisorile romanesti. Pe locul al treilea este Italia. Explicatia este ca, dupa ce au fost dati afara din serviciile de salubritate pentru ca sunt lenesi, cetatenii italieni au inceput sa sparga bancomate, desi nu se pricep.

Stirea 4. Incidente in Mica Anglie. Politia Locala a Capitalei a incercat in aceasta dimineata, pentru a treia oara, sa evacueze tabara ilegala ridicata de cetateni britanici pe stadionul Steaua. Sapte persoane s-au urcat pe nocturna si au afisat un banner pe care scrie: "Si noi suntem din Europa", amenintand ca se-arunca. Problemele au inceput in urma cu o luna, cand zeci de familii din Oxford au fost izgonite din Herastrau pentru ca mancau florile.

Stirea 5. A fost prins ucigasul prostituatului finlandez din reteaua proxenetei suedeze. Este un cetatean italian care locuia fara forme legale la Bagaje, in Gara Basarab.

Sigur, nu exclud stirile scurte, cum sunt astea care se scurg acum pe televizor si zic ca iar ne ingheata ceva. O astept pe aia cu: Cancelarul Austriei a venit sa se opereze la Spitalul Judetean Giurgiu. Sau: Boc se opune aderarii Marii Britanii la Schengen dar nu exclude ridicarea in 2015 a permiselor de munca pentru spanioli. A! sa nu uit: Ambasada Elvetiei protesteaza fata de recentele declaratii ale ministrului Igas, precizand ca nu toti elvetienii se ocupa cu "furtisaguri din macelariile romanesti".

×