x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mitică, simpaticul șmecher fără portofoliu

Mitică, simpaticul șmecher fără portofoliu

de Dan Dumitrescu    |    04 Sep 2014   •   12:27

Debarcarea din fotbal îi priește lui Dumitru Dragomir. Discursurile sale de șmecher fără portofoliu rămân doar simpatice câtă vreme nu mai au puterea dictatului pervers. Omul iese de-acum la interval prin spuneri care, fără intenție, satirizează acea lume a fotbalului care l-a încăput, multă vreme, ca șef de șef.

Patronii rămân pe veci eroii pozitivi ai poveștilor dragomiriste. Fiindcă totul are un preț. Fiindcă ei, patronii, reprezintă acea categorie de clienți care, bine tratați, oferă oricând prețuri bune în negustoria favorurilor de tarabă. Dar nici măcar din îngăduință bine sponsorizată nu poți construi portrete ireproșabile acestor răvășitori de lovele. Iar dacă-ți propui să-i albești neapărat la imagine, trebuie să le inventezi scuze. Numai astfel pot traduce ultima cugetare emanată de Mitica Dragomir. Cugetare conform căreia problema la noi e că ”patronii n-au conducători buni pe lângă ei, la cluburi. Îi numeri pe degete pe cei destoinici. Dinu Gheorghe, Ioan Horoba, Cristi Bobar. Mai tânăr, dar dornic să învețe. Eu cred că Bobar va ajunde în primii trei”.

Periuțele lui Dumitru Dragomir se vor a fi unele de blândă atingere. Numai că fracturile logice transformă blândețea în urzicare la fundul gol. Păi, dacă patronii e ei capabili, ce-i împiedică să-și angajeze conducători de club la fel de capabili? Nu cumva sacul patronal își alege întotdeauna petecul care să i se potrivească? Apoi, nu-l poți urca pe Bobar pe podium decât dacă accepți riscul de a-ți provoca răni pe cârcă. Asta e de vacă rău de tot. Atât de rău încât nici nu mai observ că Dumitru Dragomir afirmă că Bobar va ajunge acolo unde, în opinia celuiași Dragomir, deja a ajuns. Adică în primii trei.

Un alt obicei de confort sporit pentru Dumitru Dragomir este acela de a vâsli pe valul mult al majorității. El a susținut cu înălțător aplomb, mai ales după ce n-a mai avut loc în avionul naționalei, că Adrian Mutu și Lucian Sânmărtean nu puteau lipsi din echipa reprezentativă. Mutu nu prea mai figurează în strigătul majoritar. În consecință s-a repliat și Mitică. Întrebat fiind dacă Boloni l-ar convoca pe Mutu, Mitică a răspuns: Stați liniștiți. Boloni e tot un antrenor serios (?!). Sînmărtean este în continuare pe val. De aceea Mitică spune: România i-a avut pe Petchovchi, Balaci, Dobrin, Hagi și Sînmărtean. Și-atât, Mitică? Asta este tot ce ți-a rămas ție în cap din petrecearea prin fotbal? Te-ntreb fără a pretinde vreun recurs la memorie. Fii simpatic în continuare.
P.S. Bolon Yokte nu a identificat-o pe Măriuca, cea la care m-am referit în articolul ”Gabriela Szabo își face adversari printre pizmași”. Îl asigur însă că nu este vorba de ficțiune. Și, pentru a se convinge, îl invit să citească, pe gsp.ro, articolul ”Nașă de liceu”, articol semnat de... Măriuca.

×