x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mitul zânelor tehnocrate

Mitul zânelor tehnocrate

de Elena Cristian    |    07 Sep 2016   •   08:40
Mitul zânelor tehnocrate

Ministrul Finanţelor, Anca Paliu Dragu (cea care ar vrea să avem salarii de doi lei) ne transmite la mai bine de nouă luni de mandat că nu vrea, nu poate, nu are timp sau pur şi simplu nu are chef să facă bugetul pe 2017. Aduce în sprijinul acestei hotărâri o prevedere legislativă prin care în ani electorali, bugetul cade în cârca viitorului guvern.

O decizie politically correct, care nu mai pare aşa de corectă când aflăm că bugetul mai poate aştepta până în ianuarie 2017, nu însă şi strategia de adoptare a euro, pe care Bruxellesul o vrea. Altfel spus, să respectăm ierarhiile şi să nu muşcăm mâna care ne hrănește (a se citi o hrănește).

Preocuparea doamnei ministru pentru liniştea europeană merge mai departe, astfel încât, chiar ieri, aceasta a transmis o scrisoare conducerii Parlamentului prin care avertizează că Europa s-ar putea supăra dacă ţinta de deficit bugetar nu ar fi respectată, ameninţându-ne (doamna Paliu Dragu, nu Europa) cu sesizarea Curţii Europene de Justiţie. Eu zic să facă dânsa demersurile... că tot şi-a păstrat jobul la Bruxelles

În noiembrie anul trecut, la audierile pentru portofoliul de la Finanţe, doamna Paliu Dragu s-a întrecut în planuri măreţe: creşterea investiţiilor publice în infrastructură, a PIB-ului potenţial, a exporturilor, precum şi creşterea colectării veniturilor publice prin conformarea voluntară a contribuabililor şi accelerarea informatizării ANAF. Inutil de precizat că a fost doar un discurs pentru fraierii care mai cred în poveşti cu zâne tehnocrate.

Că doamna Anca Paliu Dragu este ministru delegat de la Bruxelles şi nu membru în Guvernul României este lesne de dedus, analizând pur şi simplu activitatea şi declaraţiile făcute în aceste luni de mandat. Ce nu înţeleg eu este de ce dânsa primeşte diurna de vacanţă guvernamentală all inclusive de la bugetul României. Că tot e de doi lei faţă de salariul de funcţionar european.

×
Subiecte în articol: elena cristian editorial