x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale MM le ştie pe toate. Dar nu ştie că nu ştie

MM le ştie pe toate. Dar nu ştie că nu ştie

de Dan Dumitrescu    |    18 Sep 2011   •   21:00

Mihai Stoica isi chinuie existenta insurubat sever intr-o idee fixa. Omul a aflat dintr-o chinuiala patologica netratabila ca este cel mai cel de pe coaja oului. Ca este planetar, ca este universal, ca provine dintr-o transcendenta aureolata de unicitate. Ce sa mai discutam? Stoica e smecher rau de tot si mereu plictisit de celebritatea care-l caracterizeaza. Stoica nu are concurenta la titlul de cel mai bun in orice trebaleala la care s-ar angaja. Memista de exceptie declara zilele trecute, cu netarmurita recunostinta fata de sine, ca este de departe cel mai bun conducator din fotbalul romanesc. Apoi, s-a razgandit si, cu sfioasa modestie, a bagat un timid semn de intrebare la cocotarea sa in fruntea conducatorilor din fotbalul romanesc sau, de ce nu?, mondial. Plapuma de competenta a mai capatat ceva hectare in plus si alta orientare manufacturiera. Mihai Stoica s-a declarat, in urma unei jurizari la fel de onanice, cel mai bun jurna­list. Intr-o citare din Gazeta sporturilor, ultima declaratie a abonatului la superlative suna cam asa: 'Nu stiu daca sunt cel mai bun conducator de club din Romania. Nu pot spune asta. Dar, ca jurnalist sunt cel mai bun. Ce stiu eu nu stie nimeni'.

Mihai Stoica are dreptate. Nimeni nu stie ce stie el. Pai, cine dracu sa stie, in afara sa, ca ucenicul lui Ma­rius Stan este castigatorul a nu­me­roa­se trofee, desi nu a jucat niciodata fot­bal de performanta. Cine dracu sa stie ca ucenicul lui Marius Stan s-a reciclat, prin exercitii de unul singur, si ca jurnalist. Cine sa stie ca Mihai Stoica este laureatul laureatilor in practica si teoria presei cata vreme probele lui de lucru au fost protejate de o discretie aproape totala. Nimeni nu stie ce stie Mihai Stoica. Singura informatie pe care am reusit s-o aflam noi din declaratiile date de Mihai Stoica pe proprie raspundere este una pe care acelasi Mihai Stoica o ignora cu suverana inconstienta. Mihai Stoica le stie pe toate. Dar Mihai Stoica, atentie!, nu stie ca nu stie. Fapt de o tristete esentiala.

Cel mai bun conducator de club din Romania este bun fiindca accepta sa fie jucarica lui Gigi Becali. Mihai Stoi­ca recunostea ca amenintarea zvo­nitei neprietenii cu care l-ar trata Tea Sponte nu-i poate tulbura se­de­rea la Steaua. Fiindca soarta sa de­pin­de doar de Gigi Becali. Luati caracte­ri­zarea pe care Mihai Stoica i-o facea lui Gigi Becali dupa ispasirea primului mandat la Steaua. Daca avea dreptate Stoica atunci cand sustinea ca Gigi Becali ar fi un mizerabil si daca acum acelasi Stoica accepta sa depinda de un mizerabil, atunci certificatul de cel mai bun conducator este manjit de aceeasi mizerabilitate. Laureatul oglinzilor mincinoase si-a dat diagnosticul de gol si atunci cand a sustinut ca Vlad Chiriches n-ar trebui sa joace, pentru Pandurii, actuala sa echipa, impotriva Stelei, viitoarea sa echipa. Pretentie care caracte­rizeaza mai degraba un pricinos stupid si nicidecum un profesionist al manageriatului sportiv. Cu astfel de exemple Mihai Stoica ar putea sa umple volume de amintiri. Dar nu-l aju­ta sinceritatea care nu exista si nici ziaristul care este.

×
Subiecte în articol: editorial