x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Moscheea Neamului

Moscheea Neamului

de Adrian Cercelescu    |    07 Iul 2015   •   07:18

S-a pronunțat în chestiunea moscheii și Traian Băsescu (pacea și NUP-ul fie asupra lui), deci toate elementele scandalului sunt întrunite.
Carevasăzică, lucrurile stau așa: Victor Ponta, care prin voia lui Gabi Oprea (Înțeleptul Atotputernic să-i dăruiască minte) este încă premier al României, a dat dezlegare prin HG pentru construirea primei moschei mai de Allah-ajută din București. Din start, lucrarea s-a dovedit vulnerabilă statistic: 2.000 de locuri pentru cei zece mii de musulmani din oraș! adică, o giga-geamie! matematic, cea mai mare dintr-o capitală europeană! Faptul că Turcia va marca banul a scos din arhive celebrul discurs pentru care Recep Tayyip Erdoğan a făcut și nițică pușcărie, în '99: „Moscheile sunt cazărmile noastre, cupolele - coifurile, minaretele - baionetele și credincioșii - soldații noștri”. Cuvântul jihad a venit de la sine, însă Traian Băsescu (iubit fie de PMP și acolo să stea liniștit) l-a întărit cu cifre: cică 600.000 de talibani vor veni să se facă ISIȘI în Țara Românească.
Una peste alta, pe lângă caniculă, ruși, fisc și faliment grecesc, iată cum ne paște acum și califatul. Încă nu s-a luat în calcul radicalizarea blândei noastre comunități turco-tătare, dar te-nfiorezi numai la gândul că Medgidia e pe drumul Mamaiei, iar la Mamaia o să te bronzezi ca tractoriștii irakieni, cu vestă antiglonț.

Înainte să vină ăia peste noi, să ne oblige să ne luăm patru neveste și să nu mai avem timp de nimic, trebuie să lămurim două lucruri: 1) Oare e posibil ca un guvern al României să cadă pe o moțiune de moschee? și 2) Cum pot ei să-și facă o Moscheea Neamului cu numai 3 milioane de euro?

×