x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nababii borcănelelor

Nababii borcănelelor

de Adrian Cercelescu    |    24 Mai 2021   •   06:37
Nababii borcănelelor

Între extrema vaccinistă, reprezentată de cetățeanul din Dorohoi care s-a înțepat în premieră mondială cu trei doze de Pfizer, și extrema antivaccinistă, formată din cei care cred că injecția îi transformă în cyborgi, campania națională de imunizare se confruntă cu probleme de țară bogată.

 

Gândiți-vă că, în loc să ne roage cu patru vaccinuri, guvernul ne-ar spune că n-are cu ce. Vă imaginați freamătul, zbuciumul și vuietul înjurăturilor din Piața Victoriei?

 

Sistemul UE de repartizare a vaccinurilor în funcție de populație, dar fără să țină cont de gust, a făcut ca România (locul 6 ca număr de locuitori) să ajungă în posesia unor mari zăcăminte de borcănele.

 

Sigur că nu doar pe noi ne-a speriat AstraZeneca. Dar, la noi, campania de vaccinare a dat efecte secundare din zona Constituțională, a trezit apărătorii libertății absolute de mișcare, a exacerbat pofta de fake-news. Astfel, obiectivul ca 25% din populație să fie vaccinată cel puțin cu prima doză până la începutul verii a virat ușor spre SF.

 

Cifrele privind incidența arată că valul trei s-a dus. Scenariul absurd este ca valul patru să ne înece la toamnă în Pfizer nefolosit.

×