x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nea Puiu a devenit găină rău de tot

Nea Puiu a devenit găină rău de tot

de Dan Dumitrescu    |    07 Iul 2014   •   13:02

Anghel Iordănescu se titularizează tot mai insistent în fotografiile de grup ale politrucilor neocooperatiști de la FRF. Inițial am crezut că bietul evlavios acceptă compromisul doar fiindcă-i chinuit de amintiri, doar fiindcă-i este dor de acele trăiri fotbalistice finalizate prin sărutul icoanei. Dar, pe măsura trecerii timpului, constat că m-am înșelat amarnic. Nea Puiu nu mai este chinuit de trăiri cramponate sau de înălțări eterice. Nea Puiu a devenit găină rău de tot. Găină de-aia îmbătrânită în sosurile laice ale compromisului politic. După ce a ucenicit asiduu și profitabil pe lângă scrâșnitul Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu se masterizează acum alături de absolvenții cotroceniști ai viciului politic. Și nu numai atât. Cel care se remarca în trecut prin atacarea blaturilor din fotbal, pe care le numea jocuri strategice, acceptă în prezent tovărășia șefească a altui combinator fruntaș, Gheorghe Chivorchian.

Ultima năzbâtie girată de Anghel Iordănescu, din postura de șef al tehnicului ferefist, a fost cea numită ”4 the Future”. Adică acea selecție CV-stică a antrenorilor, gândită în manieră strict cadristă de fudulii politruci de la FRF. Sunt convins că hârțogăria sivistică nu a influențat în nici un fel opțiunea lui Iordănescu pentru Viorel Moldovan. Nu comentez nici opțiunea tehnicului șef. Mă întreb doar de ce a acceptat Iordănescu respectiva mascaradă. Nu și-a dat el seama că acest compromis îl retrogradează din postura de cunoscător al fotbalului la condiția de umil hârțogar aflat la cheremul unor politruci?

Răspunsul la întrebarea de mai sus nu mai trebuie rostit. El este impus de realitatea de fapt. Iar această realitate mă îndeamnă să cred că Iordănescu nu a ales bine. Nu spun, în nici un caz, că am o părere proastă despre Viorel Moldovan. Dimpotrivă! Viorel Moldovan poate face bine fotbalului. Dar el nu se potrivește cu ce se întâmplă la FRF. Așa cum nu s-au potrivit nici Stelea, nici Gâlcă și nici Prodan. Cred că alta ar fi fost alegerea ideală. Diminutiv Chirilă ar fi fost perfect pentru o întovărășirea politico-colectivistă cu cadriștii de la FRF. Tupeul, infatuarea, naturalețea cu care practică impostura și multe alte asemenea calități îl impuneau firesc pe Diminutiv Chirilă în tabloul de promoție al actualei conduceri ferefiste. De aceea apreciez zicerile-reproș prin care acest chiriaș al fotbalului atacă opțiunea lui Iordănescu: Dacă era cineva în măsură să antreneze tineretul, eu nu aveam contracandidați; Foștii fotbaliști se laudă cu cariera lor, dar n-au cultură fotbalistică...

De-asta cred că Iordănescu refuză calificativul de fost fotbalist. De-asta cred că s-a refugiat generalul în politică. Fiindcă nea Puiu a devenit găină rău de tot. Chiar și pentru unul ca Diminutiv Chirilă.

×