x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O cădere oribilă

O cădere oribilă

de Adrian Cercelescu    |    05 Noi 2015   •   07:43

Când Dragnea i-a ordonat s-o șteargă ca să salveze partidul, V. V. Ponta executase Protecția Consumatorului și era pe cale să sacrifice portarii de la Guvern. Dar numai așa se putea scăpa de Gabriel Securitate Națională Oprea. Omul care a făcut ocolul Pământului în coloana oficială a căzut oribil, ținându-se de scaun. C. P. Piedone a așteptat să se dărâme Palatul Victoria ca să coboare de pe scăunelul lui. Instituția demisiei se naște greu în România.

„A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, spunea ieri domnul Iohannis, aflat, practic, în prima sa zi de lucru ca președinte. O concluzie greșită, pe care chiar realitatea o contrazice. A fost nevoie ca 25.000 de români să descopere democrația, pentru ca oamenii aceia să fie siliți să plece. Dacă nu ieșeau, la ora asta Piedone se apuca de sculptat monumentul în memoria victimelor de la Colectiv, iar Oprea aștepta în Guvern să-l uităm.

România este o țară tragică, pentru că nu reacționează decât la tragedii. Lupta împotriva corupților a fost până acum o chestiune de DNA și Cod Penal. Într-o țară care trăiește din câteva sute de lei, miliardele de euro furate anual nu au nicio reprezentare în realitate. Viețile furate tinerilor de la Colectiv de un sistem corupt înseamnă, însă, mai mult decât orice sumă puteau „ei” să-nghită. În marea noastră nenorocire, doar așa am înțeles ce e corupția.
 

×