x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Paszkany şi Mureşan preiau valiza de la Gigi Becali

Paszkany şi Mureşan preiau valiza de la Gigi Becali

de Dan Dumitrescu    |    17 Apr 2012   •   08:24

Sarbatorile lui Gigi Becali si cele ale lui Arpad Paszkany nu pot incapea in acelasi calendar. Fiindca cei doi incordati ai fotbalului nu pot accepta vecinatatile lejere. Fiecare dintre ei ar dori sa se infrupte din izbanda cu lacomie paranoica. Victoriile CFR-ului nu au fost niciodata perfect confortabile pentru Arpad Paszkany daca ele nu se asortau si cu esec stelist. Dar nici Gigi Becali nu poate fi banuit ca isi consuma egoismul in doze rezonabile. Nici pentru el victoriile nu au plinatate satisfacatoare daca nu lasa in urma spinari puternic fracturate.

Intamplarile din ultimul timp, intamplari care ironizeaza fotbalul modest din liga lui Mitica, au darul de a starni la marginea competitiei dispute care dau diagnostic perfect orgoliosilor prea orgoliosi. Dialogul de la distanta dintre Arpad Paszkany si Gigi Becali confisca autoritar caimacul balacarelii.

CFR Cluj a luat start lansat in 2012. Victoriile logice sau depasirile pe cotrasens i-au cocotat pe clujenii de moda noua in fruntea ierarhiei. Drept este insa si faptul ca ascensiunea CFR-ului a fost favorizata de impiedicari ridicole ale concurentei. Rapidul, Steaua, Vasluiul si in mod special Dinamo au fortat niste surprize de tot rasul. Cocosatii debutului de sezon nu si-au asumat insa, fiindca n-aveau cu ce, propria neghiobie. Au aruncat, cu furie nebuna, gainile moarte peste gard. In curtea arbitrajului. Coristii revoltei maxime se jurau cu rata-n gura ca doar fluierasii, altfel niste slugi devotate ale paszkanistilor, ii lucreaza la interes.

Replica cuplului Paszkany – Muresan se voia pe atunci una a nobletei fara cusur. Cei doi afisau, teatral, o detasare suverana fata de framantarile vulgare ale concurentei. Ceea ce nu se mai intampla acum, cand fleica succeselor dopate a cam zburat din castronul clujenilor. Interesele CFR-ului n-au mai fost protejate de soarta, vecinele de clasament n-au mai parcat in penibil si clasamentul a inceput sa se stranga amenintator. Situatie care ii lucreaza la noblete pe suveranii discursurilor de teatru prost. Arapad Paszkany se deda mai zoofil ca niciodata la capra vecinului.

Practica competente ginecologice si da verdicte de sterilitate in privinta stelistilor. Iuliu Muresan ii tine bazul si baga osanza servila la sefu. Reia din filme trecute recuzita valizei, acontand scenariul unor pacatoase aranjamente intre Dinamo si Steaua, aranjamente numai bune sa-i lucreze la interes pe imaculatii Clujului.
Temerile afisate in piata publica de cuplul Paszkany – Muresan sunt de luat in calcul. Chiar daca, nefiind naivi, nu acceptam sensul propus de cei doi si descifram o alta semnificatie a respectivelor reactii. Aflam asadar ca dirigintii CFR-ului considera ca Steaua este principala contracandidata la titlu. Fiindca, altfel, Paszkany s-ar fi ocupat, in discursurile sale critice, si de Dinamo sau Rapid. Echipe care au in clasament pozitii la fel de ofertante ca pozitia pe care o ocupa Steaua.

O alta informatie pretioasa il priveste pe exemplarul domn Iuliu Muresan. Cel care vorbeste despre aranjamentul Dinamo – Steaua, cel caruia trebuie sa-i acordam creditul competentei in materie. Numai ca, acordandu-i acest credit, argumentam fara o neaparata intentie anumite suspiciuni. Cu ani in urma, CFR Cluj a castigat duelul pentru titlu cu Steaua ajutata de dinamovisti. Atunci s-a vorbit despre premierea victoriei dinamoviste impotriva Stelei. Ba, chiar s-a spus ca in vestiarul dinamovistilor ar fi fost ceva conflicte generate de faptul ca Mircea Rednic ar fi vamuit cam apasat recompensa oferita de clujeni. Si, daca cesta-i adevarul, cine umbla cu valiza? Numai Gigi Becali?

×