x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Paszkany spune lucruri trăsnite. Haţegan îl contrazice!

Paszkany spune lucruri trăsnite. Haţegan îl contrazice!

de Dan Dumitrescu    |    18 Dec 2011   •   21:00

Dinamo si CFR Cluj raman ocupante ale primelor doua locuri din clasament si peste iarna. Victoriile sime­trice (0-1) obtinute de trufasele campionatului la Ploiesti si Tg. Mures conserva minima nulitate prin care liderul ia fata locului secund. Lama de cutit este subtire si acceptata ca atare de avansatii competitiei. Ceea ce nu inseamna ca ar fi rost de liniste. Fiindca ocupantii planului secund nu-si permit sa taca atunci cand observa ca avansatii clasamentului si-au facut rezultatele de la Tg. Mures si, mai ales, de la Ploiesti pe baza unor arbitraje de urata magareata.

Ovidiu Hategan este cel care a pus bomboana pe coliva la Ploiesti, in meciul dintre Astra si CFR Cluj. Dupa ce Cristian Balaj, in etapa precedenta, i-a dus in carca pe clujeni pentru a nu pierde meciul cu Steaua, alt elogiat al "fluierasilor" a umflat gusa ras­fa­tatilor paszkanysti. Cateva faze de­vin exemplare in reclamarea pres­ta­tiei mincinoase a Hateganului. Prima s-a petrecut in debutul me­ciului (mi­nu­tul 5). Atunci cand Ovidiu Ha­te­gan l-a mangaiat doar cu un car­tonas ga­l­ben pe Nuno Diego, desi acesta i-a cramponat cu deosebita ho­tarare perciunii lui Fatai. Probabil ca de eli­mi­narea din avantajele ne­cuvenite ar fi avut parte arbitrul daca ar fi sanc­ti­o­nat cu rosu jocul pe­riculos al lui Nuno Diego. Hategan si-a recunoscut practic vinovatia 12 minute mai tar­ziu, atunci cand el a inchis ochii la revansa. Este vorba de faultul la fel de dur pe care, de aceasta data, Kehinde Fatai l-a comis asupra lui Nuno Diego. Fara revansa a ramas insa un penalty neacordat in favoarea Astrei. Atunci cand Renan Garcia devenise parca handbalist in propriul careu.

Adrian Porumboiu, desi furios peste poate, afirma cu umor ca Ovi­diu Hategan nu a acordat penalty nici atunci cand Renan Garcia facea cla­tite in careu, ca Ovidiu Hategan as­tepta probabil ca Renan sa joace min­gea cu a treia mana pentru a lua, in sfarsit, decizia corecta. Dimpotriva, Arpad Paszkany spunea ca echipa sa a fost prigonita de arbitrii. Ca echipa sa a pierdut in acest campionat cel pu­tin 5-6 puncte pe seama greselilor de arbitraj. Dar tot el recunostea ca CFR-ul nu a avut, in aceeasi perioada, de­cat doua-trei prestatii care sa-l mul­tumeasca. Pai, dupa un asemenea bilant nu mai intelegem cum a reusit CFR-ul sa adune punctele de locul doi, adica 39 de puncte. Sa fie oare vorba despre vreo pomana? Sa fie oare vorba, asa cum sustin de altfel marginalii, despre osanza fluieristica? Sau Paszkany viseaza sa concureze, cu dispensa de varsta, la emisiunea lui Virgil Iantu, aceea in care copiii spun lucruri trasnite? Eu nu-l consi­der imatur pe Arpad Paszkany. De aceea il las sa aleaga intre obraznicie si incompetenta.

Comentatorii meciului de la Tg. Mures afirma ca Alexandru Tudor ar fi al doilea inculpat al etapei. Acuzatia care i se aduce evlaviosului se refera acordarea gratuita a unui penalty, penalty din care Dinamo a inscris golul victoriei. Dar poate ca Alexandru Tudor nu a tinut neaparat sa castige bucurestenii. Poate ca singura sa dorinta ar fi ca Marius Nicolae sa devina golgeter. Si cum atacantul dinamovist inscrie cel mai mult doar din astfel de ocazii, l-a ajutat putin.

×
Subiecte în articol: editorial