x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Paszkany ştie precis că raţa-mpunge

Paszkany ştie precis că raţa-mpunge

de Dan Dumitrescu    |    05 Noi 2011   •   21:00

CFR Cluj a ratat sansa de a prelua sefia clasamentului. Desi au jucat pe teren propriu cu Dinamo, liderul la zi in Liga 1, desi clujenii erau recomandati ca favoriti printr-o buna forma de joc, ei nu au reusit sa-si adjudece victoria in meciul de sambata seara. Insuccesul CFR-ului este in sine motiv de amaraciune pentru suporterii echipei, pentru faptasii jocului si pentru cei care misca aceasta afacere la Cluj. Starea de rau se incarca insa si mai mult din atunci cand intamplarile disputei te conduc la concluzia ca sansa s-a lasat, greu si cu incapatanare, pe o singura parte. In astfel de situatii sentimentul frustrarii amplifica starea de rau generata de insucces. Dar, chiar si asa, derapajele, justificate omeneste pana la un anumit punct, nu au voie sa rupa haturile bunei cuviinte.

Arpad Paszkany, patronul CFR-ului, purta pana nu demult masca omului cu frane bune. Drept este ca si rezultatele echipei il cam rasfatau. Drept este si faptul ca echipa sa defila prin campionat in postura rasfatata de revelatie. Perioada de gratie a expirat. CFR se afla acum in situatia de a confirma pe proprie raspundere. Se afla in situatia marsaluitorului de rand. Reuseste doar atunci cand merita sa reuseasca. Apar insa, firesc, si situatii in care CFR Cluj practica o cadenta mai gafaita. fii, atunci, rasfatatii de altadata etaleaza comentarii impanate de pricini care sfideaza ridicolul. Intr-o astfel de postura l-am aflat pe domnul Arpad Paszkany dupa ce echipa lui s-a inclinat in fata dinamovistilor bucuresteni. Patronul clujean s-a dat rau in barci prin emisiunile de televiziune incercand sa convinga pe toata lumea ca rata-mpunge. Ca CFR-ul a fost victima unei grosolane vicieri de rezultat, ca tot ce a fuierat centralul si tot ce au semnalizat tusierii s-a intamplat doar in defavoarea echipei sale si, evident, in favoarea dinamovistilor. Urata orbire!

Pledoaria domnului Arpad Paszkany ar fi putut beneficia de prezumtia de corectitudine daca povestile ramaneau suspendate in afara probelor. Dar pricinosul discurs avea suportul imaginilor de televiziune. Iar noi aflam ca ceea ce vedem cu ochii nostri nu este adevarat, ca singurul adevar este acela extras din intunericul de catacomba subiectiva. Sigur, nu au lipsit din spunerile paszkanystice nici insinuarile legate de activitatea butonistica a celuilalt domn al fotbalului, domnul Borcea.

Sosul stenogramelor si relatiile sampanizate dintre avrami si dinamovisti au figurat si ele pe ordinea de zi. Numai ca pornirea cu pricina nu avea nici o trimitere catre necunoscut. Doar o nedumerire functiona la un asa discurs. Oare sa se fi invartit Borcea de ceva mai multe favoruri decat Paszkany? Numai Dracul poate raspunde la asa intrebari. Altfel, dilema infrangerii CFR-lui a fost lamurita de Cornel Dinu, un bun cititor al jocului. Dinamo a fost in eficienta de suta la suta. Trei goluri din trei ocazii. Clujenii, in schimb, au fost risipitori. Aceasta este diferenta din joc, diferenta care justifica diferenta de pe tabela de marcaj. In rest, despre capre, numai de bine. Cata vreme Paszkany nu se va ocupa, asa cum promitea, si de ele.

×
Subiecte în articol: editorial