x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pauză de taclale pentru ţaţele fotbaliatoare

Pauză de taclale pentru ţaţele fotbaliatoare

de Dan Dumitrescu    |    08 Noi 2011   •   21:00

Etapa insemnata cu numarul ghini­o­nului lasa in urma sa o generoasa pauza de taclale. Si este rost de ins­pu­m­ata disputa. Fiindca fotbalul fa­cut din vorbe, fie ele chiar si de por­nire proasta, este oricum mai specta­cu­­los decat iobageala sportista care per­secuta terenul de joaca. Iar star­nea­la pricinoasa a tatelor fotba­lia­toa­re beneficiaza de un apreciabil su­pliment de viteza. Deoarece conflictele coclite de prin liga lui Mitica sunt concurate de disputele provocate de voluntarii care-l concureaza exagerat de competent pe Victor Pi­tur­ca in facerea de bine de la echipa nationala.

Primul care si-a dus capra la raze a fost Arpad Paszkany. Infoiatul patron al CFR-ului clujean, inchi­puin­du-se sifonat in prestanta sa de amo­rez al arbitrajelor, l-a atacat la pre­s­ta­tie pe Alexandru Tudor. Pasz­ka­ny, acompaniat de gradatii din subordine, a devenit sclav al verdictelor categorice, declarand ritos ca lucra­rea evlaviosului ar fi fost vadit dina­mo­vista, ca umblarea lui Tudor prin meci ar fi lasat in urma sa un puternic damf de stenograme. S-a demonstrat insa ca furia oarba dauneaza grav adevarului. Si chiar prestantei. Imaginile-martor ale fazelor incrimi­nate au taiat fara mila maioneza invartosata a patronului clujean.

Ultimele meciuri ale etapei, me­ciu­­rile de luni, au angajat si ele in­cor­dari maxime. Rapidul si Vasluiul, pentru un viitor in mai bine, erau obli­­gate sa tina pasul cu urcarea dina­mo­vista. Giulestenii au castigat la Tg. Mures. Vasluienii, in schimb, s-au vazut pusi in situatia de a se multumi cu un singur punct la Medias. Dar nici bucuria giulestenilor si nici amaraciunea vasluienilor nu sunt sustinute de argumente convinga­toare.

La Tg. Mures, Augustus Constantin a fost pus la zid de gazde. Si pe buna dreptate. Augustus nu a acordat un penalty celor din Tg. Mures atunci cand rapidistul Marcos Antonio a comis si fault, si hent in propriul careu. Conflictul dintre gazde si arbitru, firesc, de altfel, risca o audienta modesta. Numai ca Razvan Lucescu nu a ratat sansa de a-si legitima si el prezenta in ciorba. Cotonogit de fudulie, antrenorul Rapidului a de­clarat ca echipa sa a controlat me­ciul cu autoritate, ca Augustus nu ar fi avut motiv sa dicteze penalty-ul solicitat de gazde. Minciuna nu-l onoreaza pe antrenorul Rapidului. Mai ales atunci cand, dupa dubla cu Legia, niste scuze adresate suporteri­lor din Giulesti ar fi fost mult mai nimerite.

Sebastian Coltescu, la Medias, a benficiat de aprecierea gazdelor. Olteanul, spre deosebire de August Constantin, si-a facut insa rost de injuratura reprezentantilor echipei vizitatoare. Adrian Porumboiu a vorbit despre cadouri de la Borcea, des­pre hoti de buzunare si despre diagnostice de cutiuta craniana. Borcea a cerut, in aparare, interventia fo­ru­ri­lor care impart dreptatea. Frumos ca lozinca. Dar n-o fi riscant sa invoci asa foruri? Bun si campiona­tul nostru in inspu­marea sa conflic­tuala. Dar nici nationala nu ramane departe de frisca balacarelii. Piturca este chemat la raport de saracii in preocupari, de persecutatii invidiei, deoarece nu l-ar fi bagat in seama pe leganatul Marius Niculae. Pai, daca tot vrei sa te iei de selectioner, re­pro­sea­za-i ca nu i-a vazut la Dinamo pe Danciulescu si pe Catalin Munteanu. Cu astfel de propuneri chiar te salvezi de la ridicol si nu te angajezi intr-o tranta marcata doar de pricina jegoasa.

×
Subiecte în articol: editorial