x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Paznicii prostiei nu vor fi niciodată de acord cu Hagi

Paznicii prostiei nu vor fi niciodată de acord cu Hagi

de Dan Dumitrescu    |    03 Apr 2014   •   12:53

Președintele răzburlean al fotbalului dă, cu seducătoare inconștiență, prin toate gropile care-i apar în cale. Băiatul e căzut rău de tot. Vrăjeala lozincardă din campania electorală nu-l mai ajută acum la nimic pe politrucul infantil. Discursurile despre cinste și onoare, despre meritocrație și competență, despre transparență totală și moralitate au sucombat într-o realitate care dă de pământ cu noul primar al FRF.

Răzvan Burleanu a convins extrem de repede că este incompatibil cu performanța în fotbal. Nimeni până la el nu a reușit, într-un timp atât de scurt, să-și dea arama pe față. Afirmația nu ia în calcul criticile formulate de cei care l-au diagnosticat pe individ de la prima lectură. Remarcabil este faptul că a făcut pasul înapoi chiar și o bună parte dintre partizanii lui Răzvan Burleanu. Dezamăgirea a reșit să producă efecte atât printre odihniții în credulitate, cât și printre cei care l-au susținut pe Burleanu animați de mirosul ciolanului. Gafele impardonabile și prea numeroase pentru doar o lună de mandat au fost cele care i-au convins pe creduli că au pariat greșit și că este cazul să facă pasul înapoi. Ceilalți, cei care cărora li se promisese abonament la fleica din fasolea fotbalului, s-au răsucit atunci când s-au trezit fără decont. Fiindcă ciocolatele din organigrama FRF erau prea puține în raport cu angajamentele risipite peste tot de Răzvan Burleanu.

Hagi a vorbit recent despre perspectiva sumbră a fotbalului sub noua conducere a FRF. Hagi are dreptate și sunt convins că a dat glas unei suferințe reale. Dar, din păcate, adevărurile rostite de Hagi vor fi puse la zid de carieriștii fără simțire. Cei asupriți de personalitatea marelui Hagi sunt greu de ținut în lesă. Fiindcă doar lumea mică este a lor. Lătrăii își vor face datoria de paznici ai prostiei și, de aceea, nu cred că demersurile lui Hagi vor fi eficiente în schimbare. Mizez mai degrabă talentul lui Răzvan Burleanu de a se autocompromite, mizez pe mâncătoria din interiorul găștii zburlene. Băiețașul ăsta pentru care și chiloții de damă par prea largi e numai bun pentru micul dejun al lacomilor care-i dau târcoale. Am mare încredere în niște indivizi care l-au anturat, indivizi pe care-i cunosc foarte bine și știu ce le poate pielea. Unii dintre ei sunt atestați legal în rele faceri. Dar până când se vor da în spectacol va mai trece timp, un timp canceros pentru fotbalul nostru cel de toate zilele.

×