x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Proba orală a fotbalului local

Proba orală a fotbalului local

de Dan Dumitrescu    |    30 Iun 2014   •   10:26

Sâmbătă, în Brazilia, debutau optimile turneului final al CM. Dar fotbalul jucat, fie el chiar și mondial, nu i-a tulburat de nici un fel pe guriștii fotbalagelii interne. Ai noștri și-au văzut de treaba lor. Treabă mare! Fiindcă numai astfel se poate numi proba orală a fotbalului programată, tot sâmbătă, în cadrul adunăturii generale a FRF. Iar evenimentul local și oral se anunța extrem de important de-ndată ce zburleanul șef și imediații din dotare au impus presei reguli de strictă confidențialitate. Secretomania de sorginte politruco-securistă n-avea să ne pună însă prea mult răbdarea la încercare. Fiindcă victimele ideilor puține și fixe cadențează previzibil. N-au nicio șansă să se abată de la rutina lor primară.

Popularii fotbalului natal au propus și votat în cadrul adunării generale, extraordinare și plenipotențiale, niște modificări ale statutului. Modificări menite să le facă viața mai ușoară în meciurile cu opoziția. Astfel, pentru a nu mai da vântul la deal în problema pe care o avea CS Universitatea Craiova, s-a scos din statut obligația vechimii de trei ani a clubului acceptat la promovare. Nu știu cât respectă această decizie canoanele juridice. Dar pledez întotdeauna, amatoricește, în favoarea criteriului sportiv, câtă vreme el este fundamental într-o competiție. Nu știu însă cât a fost de sportiv jocul la deposedare practicat împotriva lui Mircea Sandu. Fiindcă cei care au votat acum deposedarea mai mâncaseră pe această temă și la precedenta adunare generală. Și mă întreb, firesc, când au mâncat votanții din blide normale și când au confundat blidul cu țucalul.

Nedumeririle funcționează justificat. Dar nu încerc să grăbesc eu răspunsurile fiindcă nu-s atât de nebun încât să mă aventurez pe teren necunoscut, pe teren minat. Aflu însă că Mircea Sandu a promis o acțiune în instanță și aștept decizia competenților în drept. Până atunci mă bucur pentru rămânerea în continuare a lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF. Omul trebuie să aibă timp suficient pentru a-și demonstra plenar calitățile. Calități în care eu nu cred pentru nimic în lume. Dar nici nu vreau ca susținătorii săi să aibă la un moment dat scuza că omul a plecat prea repede și nu a avut timp să demonstreze cât de bun este.

×