x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prostia deasă domină finalul de campionat

Prostia deasă domină finalul de campionat

de Dan Dumitrescu    |    01 Mai 2012   •   07:06

Clasamentul s-a strans teribil si incinge spiritele promitator in zona primelor cinci pozitii pozitii. Dar si evitarea retrogradarii atinge la interes vreo sapte echipe. Din aceasta aritmetica simpla ar rezulta ca sunt vreo 12 formatii care-si joaca soarta finala pe proprie raspundere. Logoreicul presedinte al ligii, Dumitru Dragomir, a pipait superficial aceasta realitate si, plin in gusa sa, a apelat din nou la minciuna frumoasa.

Corleone sustine falos ca avem un campionat al dracului rau de tot. Ca nicaieri in lume nu mai exista o competitie atat de stransa cum este asta a noastra. Si, daca s-ar fi ajuns in acesta situatie prin merite reale ale fotbalului, am fi fost si noi de acord cu presul de la LPF. Am fi sustinut si noi ca avem un campionat de toata fala. Dar, realisti fiind, trebuie sa recunoastem ca doar intamplarea isi face de cap intr-un fotbal anemic rau de tot.

Ca in fiecare etapa avem mai multi invingatori facuti din neghiobiile adversarilor si nu din proprie reusita. Trebuie sa recunoastem ca prostia foarte deasa domina finalul de campionat. Iar afirmatia nu acopera doar realitatea din terenul de joaca. Teribila balacareala a marginalilor asigura si ea, cu maxima generozitate, consistenta jegoasa a disputei finale.

Etapa trecuta, prin rezultatele ei, a strans amenintator garoul pe beregata ambitiosilor stupizi. Dinamo s-a asezat cuminte sub Tampa, asumandu-si exclusiv meritul unei infrageri indiscutabile. Ionut Badea, noul antrenor al brasovenilor, nu are cum sa-si treaca in cont o victorie care apartine, de fapt si de drept, lui Dario Bonetti. Doar antrenorul dinamovistilor are meritul de a fi facut din propria echipa cocoasa pe care adversarul s-a inaltat fara nici un fel de efort.

Infrangerea de la Brasov a parcat-o pe Dinamo in halta asteptarii unor eventuali pasi gresiti ai contracandidatelor. Dar Vasluiul si CFR Cluj nu s-au impiedicat. Moldovenii au stins lumina astralilor in a doua jumatate a meciului, fapt care l-a starnit la glanda pe Gigi Becali. Patronul Stelei a adus in discutie posibilitatea blatului, blat pe care i l-a pus in carca mereu disponibilului Dinu Vama.

Victoria clujenilor de la Piatra Neamt nu a mai provocat interventia avocatiilor de imprumut. Victoria clujenilor l-a starnit la sinceritate si la amintiri pe Pinalti. Gheorghe Stefan a repezit reprosurile unei eventuale tradari in falca propriilor jucatori. Spectacolul primarului de Piatra Neamt n-a avut insa darul durabilitatii. Fiindca nu-i putea face el concurenta mediatica inspumatului Gigi Becali. Si nici macar altor servitori ai scandalului nu putea Pinalti sa faca fata. Ma refer la Mihai Stoica si la Constantin Zotta, cei care au prefatat meciul Rapid – Steaua printr-o trufasa afisare a prostiei.

Dupa ce s-au cotonogit exemplar, cei doi au asteptat incordati rezultatul meciului pentru atacul final. Dar nulitatea meciului Rapid – Steaua le-a zburat fleica din fasole. Nici unul nu a avut parte de victoria cu care sa se impopotoneze. Fiindca Rapidul si Steaua au chinuit fotbalul cu aleasa straduinta. Doar cehul Miroslav Zelinka i-a concurat in prostie pe saracii cramponati.

Clasamentul ramane in stransoarea sa, dar nu alimenteaza cine stie ce sperante. Starneste doar curiozitate. Fiindca abia asteptam sa vedem cine se mai impiedica si cine va profita de neghiobia adversarilor.

×
Subiecte în articol: editorial