x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Protasov-Mazilu,combinaţie de bună perspectivă

Protasov-Mazilu,combinaţie de bună perspectivă

de Dan Dumitrescu    |    15 Ian 2008   •   00:00

Ionuţ Mazilu a semnat pentru ucrainenii de la Dnepr Dnepropetrovsk. Sepsi a semnat cu Benfica Lisabona. Ca de obicei, transferurile adevărate se consumă discret, fără licitaţie, nu intră în categoria harfelor care fac uneori din presa sportivă o maculatură de toată jena.

Ionuţ Mazilu a semnat pentru ucrainenii de la Dnepr Dnepropetrovsk. Sepsi a semnat cu Benfica Lisabona. Ca de obicei, transferurile adevărate se consumă discret, fără licitaţie, nu intră în categoria harfelor care fac uneori din presa sportivă o maculatură de toată jena.

În vreme ce Dică era transferatul presei la Benfica Lisabona, Laszlo Sepsi spărgea nuci la Gloria Bistriţa. La ora actuală Dică se află în cantonament tot cu Steaua, iar Sepsi a semnat cu Benfica. În vreme ce Mirel Rădoi era transferat de zvoneri la Lille, Ionuţ Mazilu traversa pragul dintre ani în postură de rapidist fără perspectivă. Acum Mirel Rădoi se antrenează sub comanda lui Marius Lăcătuş, iar Ionuţ Mazilu face o importantă schimbare de decor. Între adevăr şi minciună se cască o prăpastie numai bună să-i înghită pe farsori şi victimele acestora. Lăsându-i în eşecul lor pe circarii traseelor fanteziste, ne îndreptăm atenţia spre haiducia profesională a românilor daţi la export.

Laszlo Sepsi concurează în beneficiu propriu, cu şansa de a se impune ca titular la Benfica. Dacă această condiţie va fi îndeplinită nu exclud posibilitatea ca drumul dintre Lisabona şi naţionala lui Piţurcă să fie mai scurt decât traseul Bistriţa – Bucureşti. Dar pe o asemenea rută ar trebui să plusăm cu răbdare şi cu o doză mare de optimism. Ionuţ Mazilu se află mult mai aproape de interesul lui Victor Piţurcă. Iar noi ne alăturăm acestui interes cu subiectivismul caracteristic suporterilor necondiţionaţi ai echipei naţionale.

 

Întotdeauna am gândit că perioada de acomodare la o nouă echipă şi într-un nou campionat are efectul golului de aer în cariera unui fotbalist. Din acest punct de vedere, transferul lui Mazilu cu câteva luni înaintea turneului final al Euro 2008 ar fi fost de natură să mă îngrijoreze. Cred însă că de această dată conjunctura îi este favorabilă jucătorului. Am în primul rând mare încredere în Oleg Protasov. Este un meseriaş a cărui competenţă m-a convins, un tehnician pe care îl apreciez fără rezerve. Omul Protasov este, de asemenea, bine croit de viaţă. Având în vedere calităţile profesionale şi umane ale lui Ionuţ, chiar cred că întâlnirea Protasov – Mazilu este una de bună perspectivă. Mizez şi pe faptul că Protasov a avut ocazia să-l urmărească în mai multe jocuri pe Mazilu şi doar această cunoaştere nemijlocită l-a determinat să insiste în realizarea transferului. Sunt acestea motive care mă determină să sper că Ionuţ Mazilu va fi omul de care Piţurcă va avea nevoie în vară.

 

 

×
Subiecte în articol: editorial mazilu