x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Băse mondialu dă cu SECU, dă cu RISTUL

Punctul pe Ei. Băse mondialu dă cu SECU, dă cu RISTUL

de Dan Dumitrescu    |    22 Iun 2015   •   13:57

Băse mondialu suge deja la țâța pensiei. Dar asta nu înseamnă că Fostul ar cădea cumva pradă vreunei parcări domestice, că și-ar fi trecut cumva în rezervă capacitățile lucrătoare. Nuuuu! Omul face în continuare treabă. Treabă mare! Este angajatul unei zbanghieli fără limite. Atacă tot ce-i iese în cale. Atacă furibund. Dă cu SECU, dă cu RISTUL și nu activează nicio jenă atunci când escaladează everesturi ale penibilului.

Cătarea piezișă a Băsescului îl urmărește insistent, îl urmărește pas cu pas, feisbucist și televizistic, pe Klaus Iohannis. Și îi reproșează acestuia că ”stă distant” față de instituțiile statului. Instituții care, nu-i așa?, nu știu să meargă singure și, în consecință, au nevoie de orientare.

Curtea Constituțională, Parlamentul și Guvernul, în opinia Fostului, au nevoie de un președinte autoritar. Fiindcă altfel, fără coordonarea unui președinte autoritar, aceste prăvălii acționează haotic, permițând procurorilor și judecătorilor să devină actorii principali ai momentului. Și mai zice Băse că nimic nu-i întâmplător. Susține el că asistăm la o strategie menită să deregleze statul, parchetul (nu știm care!) făcând parte din acest scenariu.

Emanațiile delirante ale chiriașului din Gogol n-au darul de a mai surprinde. Nu te poți aștepta la altceva de la unul care poate confunda oricând separarea puterilor în stat cu separarea puterilor în pat. Incontinența sa logoreică îi joacă feste de toată frumusețea.

Amuzant a fost și autoportretul pe care și l-a realizat atunci când încerca să-l ironizeze pe Victor Viorel pentru că acesta s-ar eschiva de la confruntarea cu DNA.

Mulți s-au grăbit atunci să calculeze prețul în viu al kilelor de nesimțire, de tupeu și demagogie puturoasă. Dar grăbiții se înșelau amarnic. Fiindcă Băsescu trăia în acele momente doar o bucurie sinceră la gândul că atâta vreme cât DNA-ul este ocupat cu suspiciunile rezonabile nu va mai avea timp și pentru indiciile temeinice. Indiciile alea care-l vizează direct și personal pe viețașul care completează de minune peisajul în care calul, vaca și ursul se simt ca acasă.

×