x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Băsescu, un maidan al minciunii

Punctul pe Ei. Băsescu, un maidan al minciunii

de Dan Dumitrescu    |    28 Sep 2014   •   13:01

Băsescu Traian plăteşte, în sfârşit, tributul primitivismului său politic. Clătinatul matelot se confruntă în prezent cu a doua mare debarcare din carieră. Fiindcă, după ce a fost identificat ca maidan al minciunii sfruntate, Băsescu a fost abandonat de mulţimile care, la un moment dat, au riscat să creadă în promisiunile sale măreţe. Într-o astfel de situaţie, de-ar fi bărbatul puternic şi demn care se pretinde, chiriaşul de la Cotroceni ar accepta căderea cortinei fără ripostă. Dar nici puterea şi nici demnitatea nu pot face faţă disperării celui care va deveni extrem de vulnerabil atunci când nu va mai fi protejat de imunitate. Aceasta este singura explicaţie plauzibilă a zbaterii jalnice prin care Băsescu încearcă să se mai agaţe de putere. Aceasta este singura explicaţie a faptului că obişnuitul greţoaselor băi de mulţime frecventează de-acum doar nişte magherniţe ale politichiei.

Tovărăşia cocoşească a primarului din Deal cu farmecele pempiste ale Elenei Udrea are justificarea unui trecut tumultuos. Trecut cu explicabilă influenţă asupra prezentului. De aceea nu putem fi surprinşi de zelul care caracterizează propaganda pro-pempistă în care s-a angajat Băsescu Traian. Nimic nu ne mai poate surprinde câtă vreme chiar administraţia prezidenţială a alimentat-o cu membrii pe posesoarea noului partid. Sigur, sunt mulţi aceia care invocă bariere constituţionale atunci când discută despre implicarea preşedintelui în campania pro-udristă. Dar la ce bun atâta efort câtă vreme invocarea Constituţiei nu a clătinat niciodată pornirile băsesciene?

Retrogradarea înspre procentele eşecului, alături de partidul Elenei Udrea, nu l-a vindecat pe Băsescu. Vremelnicul imun a apărut şi la Congresul extraordinar al PNTCD. Iar o asemenea oroare nu mai are nici măcar justificarea trecutului. Dimpotrivă! Tovărăşia Traian Băsescu – Aurelian Pavelescu târăşte într-o mizerie de nedescris istoria PNTCD. Discursul preşedintelui de la Braşov s-a dovedit a fi definiţie impecabilă a imposturii, a politicianismului de cea mai joasă speţă. Traian Băsescu a cutreierat din nou, cu furie nebună, maidanele minciunii. Doar o blondă se putea crede regină atunci cînd Băsescu a vorbit despre  monarhie. Iar maidanul minciunilor băsiste a atins înălţimi everestice atunci când tocmai el condamna comunismul şi securitatea.

×