x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Burleanu și retrocedările frauduloase

Punctul pe Ei. Burleanu și retrocedările frauduloase

de Dan Dumitrescu    |    17 Feb 2015   •   11:48

Răzburlitul burlean din fruntea FRF discursa, cu ceva timp în urmă, despre marile succesuri prin care și-a împovărat CV-ul de stipendiat al fotbalului. Dar, lefter fiind el de orice fărâmă de reușită, a recurs la retrocedări frauduloase. Astfel s-a împroprietărit politrucul, printre altele, cu dreptul acordat României de a organiza patru meciuri la Euro 2020.

Trecem peste faptul că această reușită ar putea fi trecută în contul lui Burleanu doar dacă acesta s-ar fi numit într-o altă existență Mircea Sandu. Și trecem peste acest amănunt fiindcă suntem fermecați rătăcirile everestice spre care se aventurează această ciudată creatură. Omul recunoaște în primă instanță că federația nu contribuie cu nimic la cele peste 100 de milioane de euro care vor fi investiți în infrastructura sportivă din bugetul de stat. Se repatriază însă rapid în fanfaronada-i de impostor folosind formula ”VOM moderniza stadioane”. Și angajamentele stahanoviste nu se opresc modelul fabulist de muscă la arat. Mai zice Burleanu că piața de fotbal din România valorează la ora actuală 250 de milioane de euro și ”VREAU ca până îmi termin mandatul să crească la un miliard”.

Crește-te pe tine, Burlene, șifonat al imposturii. Crește-te până ce vei reuși să privești, poate, și peste gardul minciunii care-ți găzduiește existența. Abia atunci ai să poți observa că între petardele pe care le lansezi și realitatea fotbalului nostru este o mare prăpastie. O Prăpastie care te merită și pe tine. Fără regrete. Gloria financiară pe care o visezi tu se traduce în realitate prin starea de ruină a cluburilor din prima ligă. Fiindcă despre diviziile următoare sau despre centrele de copii și juniori nu mai vorbesc. Ai cheltuit ce-ți mai lăsase Mircea Sandu prin visterie și visezi la sponsorizări îmbelșugate. Pe termen scurt poate că vei mai reuși să păcălești pe cineva. Perspectiva este însă sumbră. Fiindcă nu știu cine se va mai aventura, la un moment dat, să-și agațe firma de niște garduri în paragină.


×