x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Bușoi, bomba impusă de Gorghiu la Primăria Bucureștilor

Punctul pe Ei. Bușoi, bomba impusă de Gorghiu la Primăria Bucureștilor

de Dan Dumitrescu    |    10 Dec 2015   •   13:36
Punctul pe Ei. Bușoi, bomba impusă de Gorghiu la Primăria Bucureștilor

Doamna co-Blaga n-a mai înghițit microfoanele îndârjirii propagandistice cu obișnuitu-i aplomb. Înverșunarea sa politică, scrâșnită cândva cu blondă nervozitate, a părut ceva mai potolită în ultima vreme. Iar comentatorii s-au grăbit să creadă că mica zvăpăiată a fost pusă cu botul pe plită de faptul că Iohannis și-ar fi înfiat un alt favorit. Pe Julien Dacian. Dar iată că nu-i așa.

Doamna co-Blaga lovește din nou, demonstrând că are în continuare drept de proprietate asupra unor decizii importante pentru patrie și popor. Concret, Alina Gorghiu a declarat acum câteva zile: ”Moștenirea e absolut înspăimântătoare la Primăria Generală. Acolo trebuie pusă o bombă”.

Mesajul, deși subtil, a fost receptat corect de cel pe care noi îl credeam ceva mai lemnos. Și nu numai că a fost corect receptat, dar președintele Iohannis a și reacționat cu promptitudine la impulsul blondei. După ce a identificat în Cristian Bușoi marea bombă pe care o dorea Gorghiu la Primăria Bucureștilor, l-a și luat pe acesta într-o purtare electorală prin Capitală. Iar reacția populimii a fost pur și simplu senzațională.

Florăresele au îmbuchetat fericire cât cuprinde, zarzavagiii s-au crestat în simțiri pentru a-și reveni iar organizația PNL București a sancționat propunerea cu o unanimitate înduioșătoare.

Treaba primăriei e ca și făcută. Bomba e la locul ei. Chiar dacă pe la colțuri cârcotașii sunt perpeliți de pizmă. Cristoiu zicea că așa ne trebuie dacă am tot criticat lipeala insistentă a lui Iohannis de prima doamnă.

Deoarece, mai nou, ascultătorul președinte a renunțat la lipeala conjugală și a luat la plimbare, prin Capitală, o figură și mai tristă. Adică pe Bușoi. Domnule Cristoiu, sunteți răutăcist. Iohannis n-are nicio vină. El a rămas același soț-bărbat înrobit de grația feminină. Și-acasă, și la servici. Nici Bușoi nu merită împroprietărit cu calificativul tristeții.

Dimpotrivă. Micuțul pare că trăiește bucurii nemărginite atunci când unge pe dindărătul șefilor printr-un servilism fără cusur. Tocmai de aceea el nu va fi capabil să facă niciun rău și niciun bine la Primăria Generală. El este doar BOMBA. Soarta Bucureștilor va depinde numai de gradații care vor gestiona detonatorul lui Bușoi.

×