x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Dacă Băsescu ar fi fost centru atacant ajungea și el pe la DNA?

Punctul pe Ei. Dacă Băsescu ar fi fost centru atacant ajungea și el pe la DNA?

de Dan Dumitrescu    |    23 Iul 2015   •   15:13

Doi fotbaliști de la Gaz Metan Mediaș au fost convocați la DNA. Ceea ce mă face să-i suspectez pe destoinicii subalterni ai mândruței Kovesi că ar investiga ei niscaiva ordinării blatiste ale bășicarzilor. Bravos, mânca-v-ați gura voastră de reușiți. M-ați convins. De-acum încep să am încredere oarbă în voi. Înțeleg că ați terminat filmările la serialul ”Noi cu mușchii ca oțelul vom culege mușețelul” și, mai nou, v-ați făcut timp să puneți talpă și mizeriilor din sport. Le-ați finalizat pe Udrea și Bica, i-ați rezolvat pe Cocoș și Videanu, ați pus cu botul pe gratii toți barosanii fărădelegii și, ca niște glorioși ce sunteți, v-ați făcut timp să băgați fărașul și prin cotonogeala din fotbal. Ba v-ați dat oțâră și la baschetul care a binecrescut-o pe șefa voastră cea mai șefă. Bănuiesc că de-acolo i-ați luat urma îngenunchiatului Ponta. E drept că lui Viorel i-ați încropit un dosar cam prea subțirel. Dar, chiar de n-o ajunge el la vreo definitivare condamnabilă, îi prinde bine deranjul. Că prea a coabitat împricinatul la un moment dat, că că prea a cocoțat el prin plopii justiției indivizi de factură cazanciucă.

Încerc să cheltuiesc, așa cum ni se recomandă pe toate cărările, cel mai al dracului respect posibil față de instituții și organe. Însă entuziasmul meu canicular față de dreptacii justiției nu poate fi nelimitat. Mai rămân pe la colțuri niște mici nedumeriri cât casa. Așa de pildă nu pot să-mi explic cum de se poate ca doamna Rarinca să stea în pușcărie iar niște crminali ai violului să fie lăsați în libertate. Aceeași neputință a înțelegerii funcționează și atunci când mă gândesc că distribuția cătușelor este lăsată la îndemâna unor garizi de teapa lui Emilian Eva, individ pe care colegii săi îl prezintă acum ca pe o adevărată instituție a fărădelegii. Iar, mai departe, într-o ordine logică și absolut firească, putem crede că frăția dintre corupții din justiție și corupții din afara sistemului face praf orice speranță de mai bine.

Am râs atunci când am aflat că efectivele neîndestlătoare ale DNA (așa susține doamna Kovesi!) și-au găsit răgazul de a se ocupa și de blaturile din fotbal. Am râs amar. Și cu aceeași amărăciune gândeam că dacă Băsescu ar fi fost vreun centru atacant ajungea și el pe la DNA. Dar Băsescu nu este decât un biet fost președinte al României. Iar domnii și doamnele de la DNA nu-și permit să-și piardă timpul și cu micii funcționari, oricât de făptași ar fi ei. Sau, altfel spus, blaturile din DNA nu diferă prea mult față de blaturile din fotbal.
 

×