x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Deruta învinge tupeul Elenei Udrea

Punctul pe Ei. Deruta învinge tupeul Elenei Udrea

de Dan Dumitrescu    |    03 Feb 2015   •   11:55

Elena Udrea pavoazează spectaculos marea defilare națională a penalilor. Vibratorul DNA a răvășit-o rău de tot în simțiri pe marea protejată prezidențială, provocându-i reacții de o sinceritate debordantă și total necontrolată. Declarațiile publice la care s-a dedat femeia, după ce a constatat cu surprindere că a devenit și ea un cetățean de drept comun, par a avea consistența unor dezvăluiri senzaționale. Dar, de fapt, doar micile amănunte din discursul său au darul informației inedite. În rest, povestea ei este una pe care o știam cu toții. Numai că, dacă am fi spus-o noi, nimeni nu ne-ar fi ascultat, nimeni nu ar fi reacționat. Fiindcă nu făceam parte din acel sistem protejat de o mizerabilă complicitate instituțională.

Declarațiile Elenei Udrea țin capul de afiș al spectacolului oferit de clienții DNA. Mulți dintre martorii acestui spectacol se străduiesc să descifreze o oarece strategie în demersul pârâtei. Efortul acestora mi se pare însă inutil. Elena Udrea pare mai degrabă că s-a plasat într-un giratoriu continuu, într-un giratoriu amețitor. Nu mai este capabilă să pună virgulă între intenție și incontinența nevricoasă. De aceea Elena Udrea adaugă nonșalant declarațiilor de totală nevinovăție discursul autoacuzator. Ea recunoaște clar, pe proprie răspundere, cel puțin traficul de influență și complicitatea în circulația șpăgii.

Deruta totală este ceea ce o caracterizează în acest moment pe Elena Udrea. O derută față de care tupeul maxim devine inactiv. O derută creată de faptul că cea mai protejată dintre blondele politicii a rămas fără cabinetele de refugiu. Udrea nu mai este beneficiar deplin în societatea Cocoș, Udrea nu mai are partid și nici președinte. A făcut ea schimb de locuri cu marii politicieni despre care declară că se ascund acum pe sub mese. Numai că respectiva schimbare, aparent onorantă, a lăsat-o fără imunitate. Și de aceea ar vrea acum să-și negocieze secretele. Dar după un meci în care marchezi prea multe autogoluri, după un meci în care confunzi vestiarele, nu mai ai cu cine să faci schimb de tricouri.

×