x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Destrămarea cuplului poltic Băsescu – Macovei face victime

Punctul pe Ei. Destrămarea cuplului poltic Băsescu – Macovei face victime

de Dan Dumitrescu    |    18 Mar 2015   •   13:14

Drăguța de ANI și-a pierdut virginitatea. Și nu oricum. Drăguța de ANI și-a pierdut virginitatea în urma unei relații incestuoase cu DNA. O astfel de năsărâmbă a fost posibilă după ce copiii de suflet ai cuplului politic Băsescu – Macovei au rămas în afara partajului care a urmat destrămării familiei pedeliste. Numai astfel poate fi explicat faptul că Horia Georgescu și Laura Codruța Kovesi, cândva tovarăși ai aceluiași avânt pionieresc, se plasează acum pe poziții total diefrite față de cătușe. Horia Georgescu nu este decocamdată decât un cercetat. L-am văzut însă încătușat și recunosc că imaginea nu mi-a creat cumva vreo reacție de compasiune. Dimpotrivă! Mi s-a părut că acea brățară rece a reținutului compensează, deocamdată, într-o oarecare măsură, extrordinara obrăznicie a acestui carierist, mincinoasa lui intransigență și evidentul partizanat căruia întotdeauna i-a fost slugă credincioasă.

Sigur, dacă vinovăția lui Horia Georgescu va fi demonstrată, mă voi bucura să-l văd și în postura de pușcăriaș cu statut bine determinat. Dar și această bucurie are limite. Deoarece nu mă pot împăca cu gândul că marele jaf național poate fi practicat în România de orice cioflingar. Poate am fi mai îngăduitori dacă parchetele, deneaurile, diicoatele și celelalte astfel de instituții ar fi fost păcălite lung timp de niște adevărați meseriași, de niște adevărați performei ai fărădelegii.

Dar dacă, așa cum spuneam, se va dovedi că un oarecare de talia lui Horia Georgescu a haiducit nestingherit, atâta amar de vreme, prin hățișurile corupției apar nedumeriri bine întemeiate. Au beneficiat netrebnicii ciordelii de protecția instituțiilor amintite sau au fost protejați ei de incompetența bugetaților din aceste instituții?

Confruntarea indirectă dintre Horia Georgescu și Laura Codruța Kovesi aduce cu sine o altă controversă de copios amuzament. Azilanții diplomatici de la București, cei care-și iau libertatea de a ne arbitra discreționar, sunt puși acum într-o mare dilemă. Cui vor acorda ei cartonaș roșu în acest meci? Femeii anului sau mult prea lăudatului fotomodel al integrității naționale? 

×