x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Doru Isac, Arsene Wenger și Pavlov

Punctul pe Ei. Doru Isac, Arsene Wenger și Pavlov

de Dan Dumitrescu    |    16 Oct 2014   •   13:13

Reprezentativele cele mai reprezentative ale fotbalului românesc au trecut din nou printr-o lucrare de control la nivel continental. Selecționata U 19 a evitat extrem de convigător calificarea la Campionatul European 2015. Captivii deliroidului Doru Isac s-au plasat pe un meritoriu loc 4 în grupa preliminară, nereușind să obțină niciun punct în meciurile cu Muntenegru, Cipru și Georgia. Tot cu un insucces, dar unul mai amical, ne-a răsfățat și slecționata U 21, cea care a pierdut zilele trecute în fața Macedoniei. Puțin mai ieșite din obișnuință au fost doar rezultatele obținute de prima reprezentativă. Iar această ieșire din obișnuință deranjează. Fiindcă ea îi strică la discurs pe obsedații ideilor puține și fixe.

Înglodarea în nereușită a reprezentativei U 19 a beneficiat de comentarii mai mult decât îngăduitoare. Fiindcă nu poți practica duritatea în relația cu un individ de teapa lui Doru Isac, individ care reușește ca nimeni altul să se râdă și singur. Sivistul burlean flutură discursuri care nu pot fi bănuite nicicând de cenzura logicii. Rătăcirile din care Isac și-a compus cariera nu se puteau bucura de încredere decât din partea altor campioni ai imposturii. Printre altele, Isac se legitimează și printr-o trecută colaborare cu Arsene Wenger. Mergând pe această linie nu m-ar mira să aflu la un moment dat că omul a colaborat și cu Pavlov. Că atunci Isac juca pe post de câine și că, dacă n-ar fi avut el acea salivare, inteligentă bine-nțeles, Pavlov n-ar mai fi fost capabil să vorbească vreodată despre reflexul condiționat.

Doru Isac, oricum ar fi el, beneficiază de aprecierea celor care, ca și el, defilează sub lozinca ”noi cu mușchii ca oțelul vom culege mușețelul”. Și dinspre acești coriști ai inteligenței bine odihnite vin atacurile îndreptate împotriva ălora care-și mai permit să trateze fotbalul cu seriozitate. Astfel se explică atacurile găștii burlene la adresa lui Hagi. Astfel ne putem explica de ce a devenit din nou enervent Victor Pițurcă după ce a bifat două victorii și un egal în preliminariile CE 2016. Păi, normal. Victor Pițurcă a devenit din nou enervant fiindcă, prin rezultatele obținute, demonstrează că se mai poate câte ceva pe-acolo pe unde cioclii fotbalului dau în gropi. De-asta mi-ar plăcea să aflu că, în cazul acestor harnici ai imposturii, s-ar aplica o combinație de vechi ziceri populare. Și, anume: Cine se scoală de dimineață cade singur în ea!
 

×