x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Florin Răducioiu a avut dreptate

Punctul pe Ei. Florin Răducioiu a avut dreptate

de Dan Dumitrescu    |    25 Mar 2015   •   11:59

Burleanu e un căcăcios care ne va împinge spre faliment. Remarca, mărturisesc cu regret, nu-mi aparține. La această concluzie a ajuns Florin Răducioiu după ce s-a aventurat într-o colaborare directă cu tutumanul pe care confuzia politică l-a ejectat în bătătura FRF. Mi-aș fi dorit ca Florin să nu aibă dreptate. Fiindcă mai gestionez încă ceva interes pentru fotbalul nostru. Trecerea timpului îmi demonstrează însă că respectiva afirmație, oricât de dură ar părea ea, nu dă încă măsura reală a nimicniciei care-l caracterizează pe miniotul de la FRF.

Primăvara fotbalului românesc nu a rimat sub nicio formă cu optimismul primăverii calendaristice. Participarea selecționatei U17 la turul de elită din Anglia s-a lăsat cu intemperii fotbalistice urâte rău de tot. Andrei Vochin, rentier ferefist, scria înaintea competiției că ”11 românași vor începe prima operă fotbalistică importantă a carierei lor”. Dar prezicerea nu s-a adeverit. Textul vochinist, mai duios decât rozul lenjeriei de damă, se întoarce împotriva celui care face mereu paradă de cea mai a dracului competență. Să fi uitat premierul comunicării de la FRF că Florin Răducioiu nu mai este antrenorul selecționatei care a clacat în Anglia?

Propagandiștii politrucului tac adânc despre insuccesul fotbaliștilor români din Anglia. Pe site-ul FRF suntem anunțați în schimb că tovarășul Răzvan Burleanu ne-a reprezentat cu înaltă responsabilitate patriotică la de-al 39-lea Congres al UEFA. Iar marele succes al României la acest congres este acela că am reușit, după opt ani, să nu mai avem reprezentant în Comitetul Executiv UEFA. Mircea Sandu a fost lucrat de râioșii politruci pentru vina de a fi împovărat România cu organizarea unor evenimente precum CE tineret 98, CE U19 2011, finala EL 2012 și CE 2020. Păi, decât așa ceva, decât așa competiții, mai bine organizează Burleanu o predictibilă și sustenabilă spartachiadă de spart ciulini cu curul, astfel reușind să scăpăm și agricultura de oarece buruieni.

Ideea spartachiadei poate părea la prima vedere forțată. Dar vă invit să vă mai documentați. Citiți tot pe site-ul FRF un alt comunicat despre: Voluntariat în cadrul proiectului ”Sportul, spațiu de incluziune socială”. Iar justificarea acestui proiect vă va da pe spate definitiv: ”Fenomenul fotbalistic poate fi un instrument eficient pentru dezvoltarea SUSTENABILĂ a comunităților”. Nu-i așa? Ce competiții, ce performanță și ce atâta putere de influență pe care modelele ar avea-o asupra tinerilor? Colectivizarea socialistă a fotbalului este ceea ce se potrivește de minune politrucilor de la FRF. Iar dacă ne tot îndepărtăm de competițiile adevărate, mai avem un avantaj. Nu ne mai bate nimeni.

×