x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Halta DNA de la Ploiești performează convingător

Punctul pe Ei. Halta DNA de la Ploiești performează convingător

de Dan Dumitrescu    |    16 Feb 2017   •   15:00
Punctul pe Ei. Halta DNA de la Ploiești performează convingător

Raportările stahanoviste prin care mândruța Kovesi își apreta statutul de călău al corupției sunt lovite de o ofilire tot mai accentuată. Azilanții diplomatici de la București, străinătățurile macovizate, cumetriile epoletice și cârdășiile hrănite de reprocități vinovate nu prea mai izbândesc în efortul lor de a vopsi gardul. Iar această neputință nu a fost cauzată cumva de opozanți ai sistemului binom.

Paradoxal este faptul că loviturile cele mai dure vin din interior. De la indivizi care, în beția puterii, defectează sistemul și aruncă în piața publică adevăruri clasate cu multă grijă până acum.

Halta DNA de la Ploiești a reprezentat locul de parcare a unor cauze de mare fală în legitimarea activității parchetare. Greucenii cei mai greuceni au fost dați pe mâna procurorilor ploieșteni de șefia bucureșteană a anticorupției. Laurii Laurei Kovesi erau astfel pe mâini sigure.

Ne asigura chiar doamna cu pricina că la Ploiești funcționează cea mai capabilă și cea mai performantă sucursală a DNA. Cei care au contrazis-o atunci au fost reclamați la CSM pentru că ar fi rău intenționați, pentru că ar dori să-i aducă atingere necuviincioasă.

Acum, doamna Kovesi nu mai are șansa pârei la CSM. Fiindcă ceea ce o atinge, ceea ce o atinge convingător și rău de tot, sunt chiar... utodenunțurile destoinicului său subaltern. Nu cred să se fi inventat detergentul capabil să albească deversările procurorului Negulescu.

După o așa boacănă, marșurile triumfale nu prea mai pot acompania bilanțurile cincinale ale doamnei Kovesi. Reușitele de acest gen s-ar potrivi mai degrabă cu niscaiva acorduri de manea. O manea reclamantă și ea. Cum ar chestia aia vijelios-minunată cu ”Dușmanii îmi poartă pică, dar n-au valoarea mea”. Sigur, n-ar crede nimeni așa ceva. Dar măcar muzica ar fi capabilă să mai înhăiteze niscaiva neterminați ai vieții numai buni să scandeze în stradă ceva lozinci mobilizatoare.

Tevatura-i mare. Nu cred că parada guvernanților de... urgență pe la DNA are capacitatea de a distrage atenția publicului de la subiect. Cred că ar fi necesară o făcătură și mai și. Cum ar fi anchetarea unor nou-născuți pentru că ar fi avut parcurs indecent la naștere și pentru că au profitat abuziv de pântecele matern.

×
Subiecte în articol: dna dna ploiesti