x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Haosul a internat România la terapie intensivă

Punctul pe Ei. Haosul a internat România la terapie intensivă

de Dan Dumitrescu    |    12 Noi 2015   •   13:33
Punctul pe Ei. Haosul a internat România la terapie intensivă

România se află în terapie de șoc. Iar capabilii neamului au intrat într-o vrie maximă. Paramedicii din politică, din societatea civilă și cea gradată, paramedicii guvernamentali și nonguvernamentali își dau la gioale cu harnică devoțiune. Își dau la gioale pentru a obține întâietate la căpătâiul pacientului.

Chiar și primul somnolent al țării a părăsit vremelnic confortul său imobiliar pentru a participa la îmbrânceală. Kleine Iohannis a populat Cotroceniul cu largi și adânci consultări politico-ideologice. Ce să mai zic? Ampla dezbatere deasupra căreia s-a instalat rumena cireașă prezidențială m-a lucrat rău de tot în simțiri. M-a impresionat până la igrasie. Mi-a umplut dindărătul de lacrimi. Lacrimi de râs. Pentru că președintele, un comic fără talent, a creat doar umor involuntar atunci când a încercat să urmeze sfatul lui Caramitru, cel cu ”Mircea, fă-te că lucrezi”. Altfel spus, prosteala nu știe să mintă.

Președintele Iohannis nu a făcut decât să dea vântul la deal prin consultările de la Cotroceni. El a mimat la mișto interesul față de opiniile celor pe care i-a convocat la consultări. Încercând astfel doar să tragă cortina peste un adevăr de care numai naivii foarte naivi se mai îndoiesc. ”Guvernul meu” nu mai putea fi preparat nicidecum după rețete interne. Când vrei la femei (adică FMI) comanda externă se impune de la sine. Iar, în aceste condiții, „guvernul meu” nu-l putea avea în frunte decât pe acela pe care L’Humanite îl considera al doilea comisar european francez. Al doilea la francezi, primul la noi!

Nici consultările pe care desemnatul Dacian (Julien, Cioloș, Soros sau cum s-o numi el) le are cu reprezentanții partidelor parlamentare nu par să fie prea sincere. Se spune că și el are programul făcut. Otilia Dhand, analist Teneo Intelligence din New York, grup de consultanță privind riscurile politice, susține că guvernul Cioloș va fi un guvern al menținerii statu quo-ului. Străinii zic iar noi, subordonați cuminți, nu avem decât să-i credem. Fiindcă tot de la străini am aflat, în premieră, pe cine va desemna Iohannis pentru funcția de premier.

Haosul a internat România la terapie intensivă. Iar strigarea zilei poate fi: Foaie verde de dudău, o s-o ducem și mai... bine. Adică, a noastră e pribegia. Iar țara n-are decât să rămână a veneticilor.

×