x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Împopoțonarea prostiei nu poate lucra sub acoperire

Punctul pe Ei. Împopoțonarea prostiei nu poate lucra sub acoperire

de Dan Dumitrescu    |    26 Noi 2014   •   12:55

Realitistul Rareș Bogdan nu reușește pentru nimic în lume să se deconecteze de la febra campaniei electorale. Campanie pe care a slujit-o cu nețărmurită abnegație partinico-patriotică. Băiatul a fost curentat rău de tot și nu-și mai revine. Fiindcă așa e-n meciurile vieții. Unii câștigă, alții pierd, iar proștii rămân cum au fost. Și mor de grija altora. De-asta, probabil, răzlețul Rareș a cheltuit multă mânie proletară pentru a înfiera escapada în Dubai a premierului Victor Ponta. Dar nici Victor Ponta, la revenirea în țară, n-a rămas dator față de atenția pe care i-a acordat-o agitatul jurnalac. Premierul l-a avansat pe Rareș Bogdan, pentru merite deosebite în activitatea de investigatorist, la rangul de ofițer sub acoperire.

Iresponsabilitatea lui Victor Ponta de a-l considera pe Rareș Bogdan capabil de ceva este absolut condamnabilă. Premierul trebuia să știe că un individ care reprezintă cea mai reușită împopoțonare a prostiei nu poate lucra niciodată sub acoperire. Însă nu ne propunem să ne mai ocupăm noi de gafa premierului. Fiindcă replica pe care i-a șutat-o chiar avansatul subacoperirii nu poate avea, logic, niciun fel de concurență. Rareș Bogdan a căznit pentru Ponta, oral și în scris, niște texte de răspuns de o savoare ireproșabilă.

Din spunerea încâlcită și nervoasă la care s-a dedat Rareș Bogdan aflăm că Ponta se face vinovat de abordări nu numai puerile sau copilăroase, ci și imature. Extraordinar! Omul are dreptate. Fiindcă, nu-i așa?, manifestările puerile sau copilăroase ale premierului ar trebui să fie măcar mature. Realitistul mai dă de pereți și cu alte adevăruri irefutabile. Cum ar fi acela că Ponta, prin avansări în acoperiri nemeritate, aruncă în derizoriu serviciile de informații. Această severă autocritică, chiar dacă are la bază o eroare de intenție, trebuie apreciată cum se cuvine.

Textele lui Rareș Bogdan sunt exemplare într-un anume sens. Virgula e mereu un suspin, cuvântul o căutare deseori eșuată iar punctul o promisiune nicicând onorată. De n-ar fi așa, dacă n-ar trăi în ezoterismul unor responsabilități universale, Rareș Bogdan ar putea deveni cumva un autentic ziarist al realității. Și, din această postură, ar putea formula reproșuri temeinice și justificate la adresa lui Victor Ponta. Deoarece, cu certitudine, nici premierul nu realizează cea mai bună relație între vorbă și faptă.


×