x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Încetul nostru președinte performează exemplar

Punctul pe Ei. Încetul nostru președinte performează exemplar

de Dan Dumitrescu    |    07 Apr 2016   •   11:28
Punctul pe Ei. Încetul nostru președinte performează exemplar

Cetățenii nerecunoscători au băgat cleveteală maximă la adresa încetului nostru președinte. Klaus Iohannis a tot fost acuzat că odihnește într-o adâncă hibernare. Iar când el s-a mai mișcat cumva a fost activat un alt reproș. Acela al costisitoarelor pasiuni prezidențiale pentru excursionismul diplomatico-marital. Iată însă că a venit o zi în care pizmașii și-au luat-o rău de tot. Imobiliarului de la Cotroceni i-a fost suficientă o singură zi de trudă prezidențială pentru a lovi decisiv. Și nu zic asta din auzite. L-am văzut cu ochii mei. L-am văzut cu ochii mei pe președinte la TVR – într-o emisiune realizată de o reciclată de la B1 - și am rămas uimit. Prima mare surpriză a fost aceea că Iohannis nu și-a mai citit discursul după fițuici compuse de grămăticii din dotare. NU! Omul a riscat cu toată bărbăția de care este el capabil. Și-a compus prestația verbală pe proprie răspundere și tot pe proprie răspundere ne-a anunțat că, printre altele, a luat două decizii decisive pentru măreața devenire a nației.

Prima decizie se referă la statul de drepți. Klaus Iohannis a decretat prezidențial întru mandatarea Codruței Kovesi pentru încă un sejur de trei ani în fruntea DNA. Mulți s-au grăbit să considere că președintele ar fi cerșit astfel bunăvoință față de niscaiva probleme pe care le are prin instanțe. Domnul Iohannis ne-a asigurat însă că numai și numai succesurile fără de egal ale fostei baschetbaliste au furnizat argumentarea deciziei sale. Eu îl cred, dar nu în totalitate. Bănuiesc că ar fi vorba și despre oarece omenie din partea soțului soției sale. Gândesc că doamna Kovesi traversează momente mai puțin plăcute și morarul domniei sale trebuia reperat cumva. Când vorbesc despre neplăcutele momente mă refer, în primul rând, la deranjul creat de niște șpioni netrebnici care au invadat intimitatea șefei DNA. A doua lovitură încasată de mandatată a venit din partea Liei Olguța Vasilescu, cea care s-a încăpățânat să refuze cătușele oferite cu generozitate de procurorii DNA. Chestie care nu cade bine nici măcar din punct de vedere sportiv. Nu poți lăsa fără apărare o fostă aruncătoare la coș atunci când aceasta se confruntă cu o fostă practicantă a sporturilor de contact.

Cea de-a doua decizie a președintelui pare încă și mai veselă. Iohannis a eliberat un important fotoliu cotrocenist de persecuția somnoroasă a lui Dan Mihalache. Cum? Simplu! A exportat masiva somnolență în exercițiu diplomatic la Londra. Și astfel lentoarea prezidențială a rămas fără concurență la Cotroceni.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis