x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Iorgulescu se lasă greu pe fotoliul șefiei LPF

Punctul pe Ei. Iorgulescu se lasă greu pe fotoliul șefiei LPF

de Dan Dumitrescu    |    21 Ian 2014   •   11:47

Gino Iorgulescu pare să-și fi concediat apucăturile belferești care i-au răsfățat pauza de sarma. Gata cu parangheliile, gata cu folkloric-show-urile, cu potolul grețos și cu alte astfel de colesteroale. N-are decât să se lase greu pe fotoliul șefiei LPF și să dea semne că-și amintește promisiunile prin care a reușit să-l șuteze pe Dragomir. Fiindcă, altfel, a lui este înjurătura.
   
M-am bucurat să aflu că foștii slujitori ai fotbalului, care se confruntă în prezent cu apăsătoare amărăciuni ale vieții, vor fi susținuți material de ligă. Iar și mai bucuros voi fi atunci când voi constata că cei care dau realizează că se achită firesc de niște datorii. Și nu vor avea pretenția să fie considerați mărinimoși.
   
Tot la capitolul bunelor intenții merită a fi inventariată și instalarea lui Robert Pongracz în funcția de vicepreședinte al LPF. L-am cunoscut de la distanță, prin părinții săi, și știu că omul are o experiență care, în libertate de acțiune, poate avea aplicabilitate favorabilă fotbalului nostru. Pe care îl cunoaște, deși a lucrat mai mult în alte civilizații organizatorice. Este bine de știut că el a făcut parte din echipa UEFA care a inspectat și a dat aviz favorabil capacității României de a organiza finala Europa League 2012 la București.
   
Acordarea ajutoarelor financiare și instalarea unui vicepreședinte al LPF nu reprezintă însă decât aperitivul din meniul propus de Iorgulescu. De bază în bucătăreala ligistă a momentului rămân revizuirea corpului de observatori și trecerea comisiilor jurisdicționale în subordinea FRF.
   
Scriam, cu mult timp în urmă, că observatorii sunt deseori martorii mincinoși ai ligii. Rapoartele acestora erau amprentate fie de sarsana, fie de relațiile pe care anumiți șefi de cluburi le aveau cu ghiaurii de la București. Băieții corecți prindeau câte un meci din joi în paști în timp ce caracudele ar fi fost trimise și la două meciuri într-o singură etapă. Noile reguli privind numărul, promovarea și delegarea observatorilor promit o altă perspectivă. Până la materializarea promisiunii mai este însă ceva cale de parcurs. Așa că, deocamdată, rămânem în espectativă.
   
Întoarcerea comisiilor jurisdicționale în subordinea FRF reprezintă finalul unei povești care îl poate lăsa perplex pe Dumitru Dragomir. Adică Iorgulescu retrocedează o proprietate pe care milițianul o obținuse după zbateri cumplite. Liga a târât federația și prin procese în instanțele civile pentru a se pricopsi cu această tarabă a favorurilor. Fiindcă, fără comisii, altfel niște comisii al dracului de independente, grangurii de la ligă n-aveau marfă de negustoreală în relația cu patronii de cluburi. Fiindcă, nu-i așa?, fiecare verdict al acestor comisii avea prețul său. Reacția lui Dumitru Dragomir la aflarea teribilei vești este edificatoare. Nu trebuie să-l mai dăm noi de gol. Cert este că primul pas spre mai bine a fost făcut. Rămâne ca el să nu fie compromis de următorii.

×