x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Klaus Iohannis nu-și poate permite reacție de buștean uscat față de defrișarea pădurilor

Punctul pe Ei. Klaus Iohannis nu-și poate permite reacție de buștean uscat față de defrișarea pădurilor

de Dan Dumitrescu    |    18 Mai 2015   •   10:53

Marii forjori ai corupției au realizat în România performanțe inegalabile. Și este clar că ei nu ar fi reușit să escaladeze everesturile hoției desfrânate dacă nu ar fi cumpărat la preț bun complicități de tot felul, complicități veroase. Ghișeele șpăgii funcționează în mai toate instituțiile statului. De aceea orice încercare de a schimba câte ceva prin bătătura jafului național îi sperie pe gestionarii fărădelegii.

Opoziția și puterea, președinția și executivul, justiția și serviciile, instituțiile statului și reprezentanți ai societății civile dezvoltă în ultima perioadă de timp polemici înspumate pe tema unor inițiative legislative aparent bine intenționate.

Propunerile de modificare a codului silvic, propuneri menite să stopeze în sfârșit defrișarea criminală a pădurilor, i-au stârnit la glandă pe austriecii care realizează profit direct din această afacere mârșavă. Reacția unor venetici care își fac de cap în România așa cum nu-și permit la ei acasă este una care nu are darul de a ne surprinde. Fiindcă jungla financiară nu are regulă. Surprinzătoare și nerușinată mi se pare însă reacția unor înalți demnitari care au pretenția de a fi considerați apărători ai interesului național.

Primul care a reacționat oficial în acest sens, prin retrimiterea legii în Parlament, a fost președintele Klaus Iohannis. Vreau să cred că președintele nostru nu este persecutat de interese absconse. Dar, în acest caz, ascultând discursul său despre rigori europene cărora România nu are decât să le fie slugă supusă, pot crede că domnul Iohannis a vorbit din nou înainte de a se trezi. Fiindcă Uniunea Europeană nu poate impune nicicum României statutul de colonie a jafului. Fiindcă Uniunea Europeană nu poate impune președintelui României să aibă reacție de buștean uscat atunci când țara sa tinde să se transforme într-un ținut deșertic. Dimensionând corect aceste adevăruri sper ca defrișarea pădurilor noastre să nu fie susținută de victimele unei pronunțate defrișări morale.

×