x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Memeluşa a devenit Meme-laşul

Punctul pe Ei. Memeluşa a devenit Meme-laşul

de Dan Dumitrescu    |    01 Oct 2013   •   08:13

Comportamentul crizat l-a proptit din nou pe managerul stelist cu oiștea-n gard. De fapt, nimic nou. Mihai Stoica ne-a obișnuit cu astfel de parcări. Și n-are leac. Fiindcă la el logica odihnește într-o grea suferință atunci când paranoia dă în clocot. Dacă s-ar fi luat la trântă doar cu federația și echipa națională, meme-lașul ar fi avut șansa ca o parte dintre suporterii steliști să-i fie alături. Sau, cel puțin, să rămână neutri. Dar nepricopsitul a comis-o grav de tot atunci când a încercat să-și construiască statuie de prim-stelist al nației. Copitele pe care Mihai Stoica le-a dat istoriei steliste, cu seducătoare inconștiență, au generat adversitate chiar acolo unde omul își căuta aliați. Suporterii Stelei nu iartă asemenea derapaje. Suporterii Stelei nu confundă niciodată fapta bună cu impostura și sancționează în consecință. Au făcut-o și de această dată, izolându-l pe Mihai Stoica în singurătatea rătăcirilor paranoice care-l caracterizează. Iar când șuturile Sudului și ale Nordului i-au dat trezirea, omul nostru a comis-o din nou. Încercarea de a se replia a fost însă de un penibil fără cusur. Memelușa a devenit brusc Meme-lașul, inventând pardoneli de tot râsul.
   
Mihai Stoica s-a împodobit cu un remarcabil eșec în încercarea de a-și drege stricăciunea. Eforturile disperate prin care cauta să-și repare zbârceala l-au purtat prin alte gropi ale prostiei omenești. Fiindcă  tarele care-l macină până la os l-au împiedicat să recunoască cinstit că a rătăcit prin aberații sau acuze neghioabe. Și atunci a recurs la minciună sfruntată. Zice el că a fost înțeles greșit, că presa i-a răstălmăcit spusele, că doar pe alocuri a cam exagerat și pentru asta își cere scuze. Cere fiindcă e cerșetor. Altfel și-ar prezenta respectivele scuze. Apoi, siderurgicul nu poate fi înțeles greșit niciodată. Fiindcă își articulează tembelismele atât de temeinic încât nu mai lasă loc de interpretare. Nici presa nu îl poate traduce eronat pe acest individ. Deoarece inventivitatea jurnalacilor nu poate rivaliza niciodată cu înălțimea delirului paranoic prin care cutrieră bărbătușul cu deficit texticular. Astfel devine evident faptul că intenția reabilitării nu va avea nicicând șansa de a se materializa în realitate concretă pentru simbriașul lui Gigi Becali.
   
Scorul meciului Andorra – România are în continuare importanță pentru clasamentul grupei. Scorul pe care Mihai Stoica îl face în meciurile cu adversarii pe care și-i inventează nu mai are însă nici o relevanță. Omul s-a retrogradat definitiv. Atârnă de îngăduința lui Gigi Becali. Fiindcă patronul Stelei chiar e capabil să ierte. ”Oierul opărit” nu l-a lăsat pe meme-laș în parcarea cartonată pe care o merita din plin.

×